11:43 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τουριστικές επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Τουριστικές επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Ενδεικτικές της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα είναι οι μεγάλες επενδύσεις που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece, στον τομέα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άμεσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) και εντάχθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων.

Οι επενδύσεις αφορούν δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνα, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστική κατοικία, εκ των οποίων το πρώτο είναι στην Εύβοια (δήμος Καρύστου) και το δεύτερο στην Κρήτη (δήμος Αγ. Νικολάου), συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

Τα δύο έργα προβλέπεται να δημιουργήσουν περίπου 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες.

Παράλληλα, οι δύο επενδυτές, αραβικών και ρωσικών συμφερόντων, έχουν δεσμευθεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων, εργατικού δυναμικού της περιοχής και προμήθεια τοπικών προϊόντων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Στο πλαίσιο αυτό, νέα επενδυτικά σχέδια στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη χώρα αξιολογούνται από τον Οργανισμό Enterprise Greece, καθώς οι επενδύσεις λειτουργούν θετικά και ως προπομποί για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε άλλη μία σημαντική επένδυση στη Χίο, ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ, που συνολικά αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν εμπλουτίζοντάς το με νέες υπηρεσίες και εφαρμόζοντας διεθνούς κύριους βέλτιστες πρακτικές και οικολογικά πρότυπα κατασκευής και διαχείρισης. Από τις επενδύσεις αυτές επιτυγχάνεται εισροή ξένων κεφαλαίων κατά την περίοδο της αρχικής επένδυσης και ξένου συναλλάγματος κατά την περίοδο της λειτουργίας, ενώ προκύπτουν και σημαντικά δημόσια έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους που θα προκύψουν.

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας