19:10 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τουρκία - Ελλάδα: Διερευνητικές και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προτείνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τουρκία - Ελλάδα: Διερευνητικές και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προτείνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επέκτεινε τη στήριξή της προς την Τουρκία και έστειλε ομάδες έρευνας και διάσωσης και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης», είπε ο Τσαβούσογλου και αποκάλεσε «φίλο» τον Νίκο Δένδια.

Διερευνητικές συνομιλίες, και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, μιλώντας με θερμά λόγια για την Ελλάδα με αφορμή την άμεση βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό.

«Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επέκτεινε τη στήριξή της προς την Τουρκία και έστειλε ομάδες έρευνας και διάσωσης και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου και αποκάλεσε «φίλο» τον Νίκο Δένδια.

«Ήρθε ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας στο Χατάι και είδαμε πόσο ολέθριος ήταν ο σεισμός στις δέκα επαρχίες, βασικά στις έντεκα, αλλά ειδικά στο Χατάι. Ευχαριστούμε όλες τις ελληνικές ομάδες και τους φίλους μας εκεί από τις διάφορες χώρες για την υποστήριξή τους. Οι Έλληνες εξέφρασαν επίσης στην πραγματικότητα την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους, είδαμε και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Στο παρελθόν επίσης υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Εννοώ ως γείτονες, υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον ως άνθρωποι και τα κράτη όποτε αντιμετωπίζαμε τέτοιες κρίσεις, καταστροφές. Ναι, είχαμε διαφωνίες, είχαμε θέματα σε εκκρεμότητα ανά διαστήματα και δυστυχώς είχαμε κλιμακώσεις. Όμως όπως συζητήσαμε με τον Νίκο Δένδια, νομίζω πως πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση και να μην περιμένουμε άλλη καταστροφή για να δουλέψουμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μιλώντας για το παρασκήνιο της συνάντησης του Ιμπραήμ Καλίν, συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, με την Άννα-Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε τα τρία από τα έξι σημεία της τουρκικής πρότασης που είναι η συνέχιση των διερευνητικών επαφών, η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και η συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Twitter: Θα χρεώνει τα SMS του ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων Τι θα συμβεί σε όσους δεν πληρώσουν τον… λογαριασμό

Χάντερ Μπάιντεν: Παρακαλούσε την ξαδέρφη του να του κανονίσει ραντεβού με την ηθοποιό Νίκολα Πελτζ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας