6:06 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τρόικα: Στη Λισαβόνα τη Δευτέρα

Τρόικα: Στη Λισαβόνα τη Δευτέρα

Στη Λισαβόνα αναμένονται τη Δευτέρα οι ειδικοί της τρόικας, προκειμένου να προετοιμάσουν τον προσεχή έλεγχο τριμήνου του σχεδίου λιτότητας και μεταρρυθμίσεων της Πορτογαλίας, ο οποίος θα αρχίσει στις 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πορτογαλική κυβέρνηση.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Η εμβόλιμη αυτή αποστολή τεχνικού χαρακτήρα θα επιτρέψει να προχωρήσουν οι εργασίες του ογδόου τακτικού ελέγχου, ο οποίος θα αρχίσει από τις 15 Ιουλίου» διευκρίνισε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ.[/quote_text]

Μεταξύ των άλλων η Πορτογαλία έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει ως το τέλος του κοινοβουλευτικού έτους, στα μέσα Ιουλίου, ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τα οποία ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου. Το σχέδιο αυτό διαρκούς μείωσης των δημοσίων δαπανών που θα υλοποιηθεί ως το 2015 προβλέπει κυρίως την εθελούσια έξοδο περίπου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση του ωραρίου εργασίας από τις 35 στις 40 ώρες στον δημόσιο τομέα, για να υπάρξει ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο όγδοος αυτός έλεγχος τριμήνου των ειδικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει με έναν μήνα καθυστέρηση επειδή η προηγούμενη αξιολόγηση είχε ανασταλεί μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο πολλών μέτρων που είχαν ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013.

Η απόφαση του δικαστηρίου αυτού στις αρχές του Απριλίου υποχρέωσε την κυβέρνηση να προετοιμάσει έναν διορθωτικό προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά σήμερα από το κοινοβούλιο.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας