5:57 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Reuters: Πωλούνται τα λαχεία – έτοιμος ο ΟΠΑΠ για αποκρατικοποίηση

Reuters: Πωλούνται τα λαχεία – έτοιμος ο ΟΠΑΠ για αποκρατικοποίηση

Έως τα τέλη του Ιουνίου σκοπεύει το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τα κρατικά λαχεία, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, δηλώνει αξιωματούχος του ταμείου στο Reuters.

“Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τα λαχεία έως τα τέλη του μήνα. Αυτό σχετίζεται με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί, επομένως, πρέπει να το κάνουμε”, δήλωσε ο Ανδρέας Ταπραντζής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα συμφωνήθηκε η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, αντί 712 εκατ. ευρώ. Όμως, η πώληση του ΟΠΑΠ απειλείται με καθυστερήσεις, εξαιτίας των διαδικασιών σε σχέση με τα λαχεία, για τα οποία κοινοπραξία του ΟΠΑΠ κέρδισε πέρυσι το σχετικό διαγωνισμό.

Όταν ερωτήθηκε για το πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΠΑΠ, ο κ. Ταπραντζής απάντησε: “Θέλουμε να μπορέσουμε να εισπράξουμε τα χρήματα φέτος, για να είμαστε ενός προγράμματος”.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η Emma Delta έχει εκφράσει ανησυχίες για το κόστος της εκτύπωσης και των τεχνολογικών υπηρεσιών στη λειτουργία των λαχείων. Ο ΟΠΑΠ δουλεύει για να επιλύσει το θέμα, λένε.

Πηγή: newmoney.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας