15:53 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Τρομοκρατία: Ο εγκέφαλος «Σανι» που διψούσε για τυφλό χτύπημα σε Αθήνα - Ζάκυνθο και δολοφονίες επιχειρηματιών (όλη η δικογραφία)

Τρομοκρατία: Ο εγκέφαλος «Σανι» που διψούσε για τυφλό χτύπημα σε Αθήνα - Ζάκυνθο και δολοφονίες επιχειρηματιών  (όλη η δικογραφία)

 

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τρομοκρατών που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν αλλά και τον ακριβή ρόλο του φερόμενου ως εγκεφάλου «Σανι», ενός Πακιστανού ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Ιράν προκύπτει από την μυστική έκθεση της Αντιτρομοκρατικής αλλά και τη δικογραφία την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ».

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Από τις επικοινωνίες που είχαν μέσω ειδικών εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα ο «Σανι» με τον 27χρονο Χαιντερ προκύπτουν ανατριχιαστικές συνομιλίες τις οποίες είχαν από την 1η Νοεμβρίου 2022 μέχρι και την ημέρα της σύλληψης. Ο «Σανι» ο οποίος είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media ανεβάζοντας βιντεάκια ακόμη και στο Tik Tok φέρεται να ζητούσε επιτακτικά από τον στρατολογημένος Χαιντερ ο οποίος ζούσε στη Ζάκυνθο να προχωρήσει σε τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο θα είχε αντίκτυπο στα ΜΜΕ. Από την πλευρά του ο 27χρονος είχε προτείνει με τη χρήση εκρηκτικών να προχωρήσει σε «τυφλό» χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας η και της Ζακύνθου τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά του 2022 προκειμένου να υπάρχουν πολλοί νεκροί και να βγάλει αρκετά χρήματα (15.000 ευρώ το κεφάλι).

Από τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των αστυνομικών αλλά και των δικαστικών Αρχών προκύπτει επίσης ότι τα μέλη της Οργάνωσης είχαν στοχοποιήσει επιχειρηματία, γνωστό ξενοδόχο της Ζακύνθου του οποίου τις κινήσεις και το αυτοκίνητο παρακολουθούσαν αλλά και έναν ακόμη γνωστό επιχειρηματία. Σημειώνεται δε ότι βάσει μηνυμάτων που απέστειλε ο Χαιντερ στον «Σανι» είχε απευθυνθεί και σε Αλβανό, πιθανώς, ποινικό ζητώντας του να προχωρήσει σε δολοφονία, πλην εκείνος αρνήθηκε επειδή του φάνηκε μικρό το ποσό.

Διάβαστε ολόκληρη την έκθεση της αντιτρομοκρατικής και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους αποκλειστικά στην «Μπαμ στο Ρεπορταζ» που κυκλοφορεί:

Το eReportaz εξασφάλισε φωτογραφία ντοκουμέντο μεταξύ του «Σανι» και του Χαιντερ από το 2019 αλλά και πλουσιο υλικό από τον «εγκέφαλο» ο οποίος πάντως στις συνομιλίες του αναφέρει ότι πίσω από αυτόν βρίσκονται άλλα μέλη υψηλότερα στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας