21:14 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Βαλτιμόρη: Ανοίγει ο πρώτος θαλάσσιος διάδρομος μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Βαλτιμόρη: Ανοίγει ο πρώτος θαλάσσιος διάδρομος μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Τα συντρίμμια της γέφυρας της Βαλτιμόρης προσπαθούν να απομακρύνουν οι αρχές με στόχο να δημιουργηθεί ένας προσωρινός θαλάσσιος διάδρομος.

Η απομάκρυνση ενός μέρους των συντριμμιών της γέφυρας της Βαλτιμόρης που κατέρρευσε μετά την πρόσκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, είναι σημαντική ώστε να μπορούν να περνούν τα πλοία, η διέλευση των οποίων θεωρείται «απαραίτητη».

Σε ανακοίνωση, οι εθνικές αρχές, οι πολιτειακές του Μέριλαντ, και της Βαλτιμόρης, διευκρίνισαν ότι αυτός ο πρώτος διάδρομος θα αποτελεί το πρώτο στάδιο προς τη σταδιακή επανάληψη της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο λιμάνι που είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας. Ο διάδρομος αυτός δεν θα είναι ωστόσο στην αρχή αρκετά φαρδύς για τη διέλευση μεγάλων πλοίων και επομένως θα τον διασχίζουν πλοία που «μετέχουν στις επιχειρήσεις», καθώς και στις υπηρεσίες διάσωσης.

«Δεν θα είναι αρκετά φαρδύς για να επιτρέπει τη διέλευση πλοίων εμπορευματοκιβωτίων. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη για τη διάνοιξη σιγά -σιγά της διέλευσης για περισσότερα καράβια, αλλά εμείς δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάρμεν Κάβερ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Ένας δεύτερος θαλάσσιος διάδρομος ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά ήταν αδύνατο σήμερα να έχουμε διευκρινίσεις για το πότε θα ανοίξει για τη θαλάσσια κυκλοφορία, πρόσθεσε. Η ανακοίνωση εκδίδεται μετά την έναρξη, την Κυριακή, των εργασιών απομάκρυνσης υλικών της γέφυρας – μια περίπλοκη επιχείρηση που απαιτούσε το κόψιμο και τη μετακίνηση ενός πρώτου τμήματος, βάρους «σχεδόν 200 τόνων».

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, πλοίο εμπορευματοκιβωτίων προσέκρουσε μέσα στη νύχτα στη γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η γέφυρα και να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι. Το πλοίο είναι πλέον παγιδευμένο στο σημείο, με ένα μέρος της γέφυρας που κατέρρευσε πάνω του. Εμποδίζει έτσι τις θαλάσσιες μεταφορές σε ένα από τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Υποχωρεί η λίρα μετά τις εκλογές

Η απειλή Πούτιν για τα F-16 θα μπορούσε να πυροδοτήσει πόλεμο με το ΝΑΤΟ;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας