20:45 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Βενιζέλος για Novartis: Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων

Βενιζέλος για Novartis: Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους τους δέκα πολιτικούς, είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όφειλε να γνωρίζει, το γνώριζε κατά τεκμήριο, ότι «αυτοί που προσέρχονταν αυτοβούλως σε αμερικανικές διαδικασίες να καταθέσουν προσδοκούν ποσοστό από το οικονομικό όφελος που θα έχει το αμερικανικό δημόσιο με τα πρόστιμα που θα επιβάλλει».

«Το έγγραφο αποδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κακώς χαρακτηρίστηκαν δημοσίου συμφέροντος, γιατί προσέκρουαν στις προϋποθέσεις της ποινικής δικονομίας του τότε άρθρου 45Β που δε θέλει ο μάρτυρας να έχει ο ίδιος όφελος ή προσδοκία οφέλους από την απόφαση αυτή» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος καλεί και την Προανακριτική Επιτροπή να «πάρει τα πράγματα στα χέρια της όπως δικαιούται και όπως οφείλει». «Να καλέσει τους μάρτυρες αυτούς και να τους εξετάσει χωρίς την προστασία του μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, να καλέσει τον (πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas) κ. Φρουζή επιτέλους να καταθέσει σε ένα αρμόδιο όργανο, να καλέσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς, εμπλεκόμενα πρόσωπα από δικαστικό σώμα, γιατί εδώ δεν έχουν ενεργήσει μονοί τους οι εισαγγελείς διαφθοράς, υπήρχαν εγκρίσεις των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, συνεχής ενημέρωση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και πρέπει κι ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βοηθήσει ενεργώντας με μεγαλύτερη έμφαση και μεγαλύτερο δυναμισμό στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αποσαφηνιστεί αυτή η πρωτοφανής δικονομική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι άκυρη όλη η προδικασία, μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας των τακτικών ποινικών δικαστηρίων στα θέματα αυτά και κακώς η σημερινή βουλή μετά τις εκλογές δεν έχει αποκαταστήσει τη δικονομική τάξη. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η Επιτροπή που διενεργεί την προκαταρκτική να πάρει την υπόθεση στα χέρια της» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πήραν διεθνές σκάνδαλο που αφορούσε ιατρικές συμπεριφορές και ιατρικά κυκλώματα και το μετέτρεψαν σε μεγάλο πολίτικο όχημα για να χτυπήσουν τους εμβληματικούς πολιτικούς αντιπάλους…»

Πηγή: real.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η Novartis είναι η μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη σκευωρία των τελευταίων 45 ετών!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας