10:05 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Volvo Cars: Η Vanessa Butani στο... βολάν της Βιωσιμότητας

Volvo Cars: Η Vanessa Butani στο... βολάν της Βιωσιμότητας

Η Volvo Cars ανακοινώνει ότι η Vanessa Butani (Βανέσα Μπουτάνι) αναλαμβάνει τη θέση της επικεφαλής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας, από την 1η Απριλίου 2024. Η Vanessa διαδέχεται τον Anders Kärrberg (Άντερς Κέρμπεργκ) που αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί έχοντας διατελέσει επικεφαλής Παγκόσμιας
Βιωσιμότητας από τότε που η εταιρεία ίδρυσε την Ομάδα Παγκόσμιας Βιωσιμότητας, το 2019.

Στο βολάν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η Vanessa θα ηγηθεί της προσπάθειας εκπλήρωσης των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας και της συνεχούς εξέλιξης της στρατηγικής για τη βιωσιμότητα, διατηρώντας παράλληλα σημαντικό ρόλο στον μετασχηματισμό του οργανισμού από παγκόσμιο κατασκευαστή αυτοκινήτων, με δυναμική παρουσία ενός αιώνα, σε κορυφαίο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας.

Τα ηγετικά της προσόντα και η πείρα της σε αυτό το πεδίο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή της φιλόδοξης στρατηγικής της Volvo για βιωσιμότητα, που είναι σε εξέλιξη σε όλο το εύρος του οργανισμού, αποτελώντας εγγύηση ότι θα διατηρήσει μία ισχυρή φωνή όσον αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα.

Πείρα

H Vanessa είναι Καναδή και αμέσως πριν από την έλευσή της στη Volvo Cars είχε τη θέση της αντιπροέδρου Βιωσιμότητας του ομίλου Electrolux, μιας πολυεθνικής ηλεκτρικών συσκευών. Πήρε μέρος στην ανάπτυξη της πλατφόρμας βιωσιμότητας του Electrolux Group, συμβάλλοντας στην επίτευξη των πρώτων στόχων επιστημονικής βάσης για την εταιρεία. Διαθέτει πείρα ακόμη σε αρκετές ηγετικές θέσεις στα πεδία της βιωσιμότητας και της στρατηγικής.
Η ανάληψη καθηκόντων από τη Vanessa Butani έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Επιπλέον του στόχου της να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, η Volvo Cars ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ισχυροποιεί το σχέδιο δράσης της για το κλίμα, που ήδη είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

«Παρακολουθώ με θαυμασμό την προσέγγιση της Volvo Cars στη βιωσιμότητα», λέει. «Τώρα μου δίνεται μια φανταστική ευκαιρία να ενταχθώ στην ομάδα και να οδηγήσω την εταιρεία προς την επίτευξη των στόχων της για τη βιωσιμότητα, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κάθε πτυχή της αλυσίδας αξίας. Η Volvo Cars μετασχηματίζεται γρήγορα, για να απαντήσει στην ανάγκη για βιώσιμες δράσεις, και ανυπομονώ να γίνω μέρος της πραγματοποίησης μιας θετικής αλλαγής για τους ανθρώπους και την κοινωνία».

Volvo

Volvo

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Συμφωνία για την σχεδόν πλήρη κατάργηση των πετρελαιοκίνητων φορτηγών και λεωφορείων έως το 2040

Νέο Ford Focus: Με οδηγοκεντρικό DNA

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας