13:02 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Βόμβα Τζανάκη για 11.000 κρούσματα (Βίντεο)

Βόμβα Τζανάκη για 11.000 κρούσματα (Βίντεο)

Τζανάκης: Δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα παρουσίασε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» τόνισε ότι η Κρήτη βρίσκεται σε καλύτερο σημείο επιδημιολογικού φορτίου από το μέσο όρο της χώρας λόγω της γεωγραφικής της θέσης που εμποδίζει τις μεγάλες διασπορές από λιμάνια και αεροδρόμια, του υψηλού εμβολιαστικού ρυθμού και της τήρησης των μέτρων.

 

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ιού, έκανε λόγο για 9.000 μέχρι και 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κακό σενάριο. «Μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο».

Τα μέτρα θα ωφελήσουν τους πανδημικούς δείκτες είπε ο κ. Τζανάκης, καθώς εξαναγκάζει πολύ κόσμο να ελέγχεται.

«Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα. Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test», είπε ο κ. Τζανάκης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας