23:19 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Βουλή: 187 "ΝΑΙ" για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Βουλή: 187 "ΝΑΙ" για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Με ευρεία πλειοψηφία 187 βουλευτών εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων ποινικών πράξεων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και στο «Καλογρίτσας gate».

Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές: «υπέρ» 187, κατά «85», «παρών» 16 ενώ ένα ψηφοδέλτιο κρίθηκε «άκυρο».

Από την διαδικασία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜεΡΑ25, απουσίαζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ενώ δεν ψήφισε ο κ. Νίκος Παππάς.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία προβλέπει μυστική ψηφοφορία ωστόσο από τις τοποθετήσεις των εισηγητών συμπεραίνεται ότι υπερ της πρόταση ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων τα υπερ θα έπρεπε να είναι 189 ενώ τα κατά 86. Πιθανολογείται πως τουλάχιστον 2 βουλευτές από το «μέτωπο» ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ψήφισαν διαφορετικά από την «γραμμή» του κόμματός τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένας εκ των βουλευτών που αθροίζονταν στα «υπερ», ψήφισε τελικά «παρών». Επίσης, στο ακυρωθέν ψηφοδέλτιο εντοπίστηκε η θετική ψήφος του βουλευτή και το κενό χαρτί που δηλώνει την «λευκή» ψήφο.

Η απώλεια μιας ψήφου από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογείται καθώς ο κ. Νίκος Παππάς δεν προσήλθε στην κάλπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας