15:39 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Βρετανός υπουργός Υγείας: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού πίσω από την εκτόξευση των κρουσμάτων

Βρετανός υπουργός Υγείας: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού πίσω από την εκτόξευση των κρουσμάτων

Αυξάνεται στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού για την πανδημία στο Λονδίνο, καθώς ο κορωνοϊός αρχίζει να παίρνει και πάλι απειλητικές διαστάσεις στη βρετανική πρωτεύουσα, θέτοντας για μία ακόμη φορά υπό πίεση το εθνικό σύστημα υγείας NHS.
Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, το Λονδίνο και άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Βρετανίας τίθενται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη, το Λονδίνο θα μπει στο επίπεδο συναγερμού 3 το οποίο προβλέπει απαγόρευση κοινωνικοποίησης σε εσωτερικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης, ενώ τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείσουν, επιτρέποντας μόνο το take away.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα, λόγω της πρόσφατης νέας έξαρσης του κορωνοϊού σημειώνοντας πως πρόκειται για μία νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία ενδέχεται και να σχετίζεται με την ταχύτερη μετάδοσή του.

Ο υπουργός Υγείας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, σημείωσε εντούτοις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η μετάλλαξη αυτή μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή νόσο ή ότι το εμβόλιο δεν θα είναι κατάλληλο.

Διαβάστε επίσης 

Β. Παπαευαγγέλου: Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%, πολύ υψηλότερα από τους στόχους που μας είχε θέσει ο ΠΟΥ

Κορωνοϊς: Κάτω από 200 κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Πού εντοπίζονται οι βασικές εστίες

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας