15:52 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση Παντελίδη: Οι δυο μάρτυρες και η μήνυση της Φρόσως Κυριάκου. "Δεν οδηγούσα εγώ", θα πει αύριο στον εισαγγελέα.

Υπόθεση Παντελίδη: Οι δυο μάρτυρες και η μήνυση της Φρόσως Κυριάκου. "Δεν οδηγούσα εγώ", θα πει αύριο στον εισαγγελέα.

Πέντε, σχεδόν, χρόνια μετά το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου 2016 και δύο μήνες προτού παραγραφεί οριστικά το ποινικό σκέλος του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον Παντελή Παντελίδη, ένας 50χρονος dealer πόκερ, ο οποίος εκείνο το βράδυ μοίραζε τις μάρκες και σέρβιρε τα ποτά μέσα στο σπίτι στη Γλυφάδα, ισχυρίζεται ότι συνόδευσε τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη, τη Φρόσω Κυριάκου και τη Μίνα Αρναούτη στο πολυτελές τζιπ που ήταν σταθμευμένο έξω από την ιδιότυπη «λέσχη».

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Τι ανέφερε στις δύο καταθέσεις του (σε εισαγγελέα και συµβολαιογράφο)ο 50χρονος που ισχυρίζεται (τώρα!) ότι έβαλε τον τραγουδιστή στη θέση του συνοδηγού
Τι είδε ένας ακόµη «θαµώνας» της λέσχης
«∆εν µας έβγαλε κανείς από το σπίτι, ήµασταν οι τρεις µας», απαντά (µε µήνυση) η Φρόσω Κυριάκου

«Εγώ έβαλα τον Παντελίδη στο κάθισμα του συνοδηγού. Στο κάθισμα του οδηγού έκατσε η Φρόσω Κυριάκου και πίσω η Μίνα Αρναούτη», κατέθεσε σε ένορκη βεβαίωση που έδωσε σε συμβολαιογράφο. Η συγκεκριμένη μαρτυρία, αποτέλεσε νέο στοιχείο και χρησιμοποιήθηκε από την οικογένεια του καλλιτέχνη, η οποία δια μέσω του νέου νομικού της εκπροσώπου, Απόστολου Λύτρα, προσκόμισε τα νέα στοιχεία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Κοκαρίδα ο οποίος, στις 24 Νοεμβρίου 2020, ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο και διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας.

Στις 3 ∆εκεμβρίου ο 50χρονος φερόμενος ως αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στην Πταισματοδίκη Αθηνών, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του ότι δηλαδή ο Παντελίδης ήταν ο συνοδηγός και όχι ο οδηγός του μοιραίου τζιπ.

Μεθαύριο, Τρίτη 15 ∆εκεμβρίου, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έχουν κληθεί να καταθέσουν η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη. Και οι δύο αναμένεται να κάνουν λόγο για αναληθή μαρτυρία.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αποκλειστικό: Φρόσω Κυριάκου – Ετοιμάζει μήνυση κατά του φερόμενου ως αυτόπτη μάρτυρα


«Από το σπίτι βγήκαμε μόνοι μας. Ο άτυχος Παντελίδης και εμείς οι δύο. Κανείς άλλος», απαντά μέσω του περιβάλλοντός της η Φρόσω Κυριάκου, η οποία αναμένεται, μάλιστα, να καταθέσει μήνυση σε βάρος του φερόμενου ως αυτόπτη μάρτυρα.

Παντελίδη

Το νέο επεισόδιο στο θρίλερ Παντελίδη εξελίσσεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο. Στα μέσα Φεβρουαρίου 2021, το ποινικό σκέλος της υπόθεσης παραγράφεται, ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται ο πόλεμος των αγωγών μεταξύ της οικογένειας Παντελίδη, της Φρόσως Κυριάκου, της Μίνας Αρναούτη και της ασφαλιστικής εταιρείας.

«Είχε πιει»

Καταθέτοντας στην πταισματοδίκη ο 50χρονος υποστήριξε ότι εκείνο το ξημέρωμα βρισκόταν μαζί με οκτώ ακόμη άτομα στο σπίτι της Γλυφάδας όπου είχαν στρωθεί παρτίδες πόκερ. Εκτός από τον ίδιο βρισκόταν ο Παντελίδης, οι δύο γυναίκες και πέντε ακόμη πρόσωπα. Τα ξημερώματα, όπως είπε, ο Παντελίδης, η Κυριάκου και η Αρναούτη αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εικόνα του καλλιτέχνη δεν ήταν καλή, καθώς είχε καταναλώσει αλκοόλ. Γι’ αυτό τον λόγο τον βοήθησε να βγει έξω από το σπίτι.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, ο τραγουδιστής παραπάτησε και έπεσε. «Εγώ τον έβαλα στο κάθισμα του συνοδηγού. Στη θέση του οδηγού έκατσε η Φρόσω Κυριάκου και πίσω η Μίνα Αρναούτη», υποστήριξε επισημαίνοντας ότι επί τόσα χρόνια δεν τον είχε ενοχλήσει κανείς από την ελληνική ∆ικαιοσύνη, αλλά και ο ίδιος δεν είχε νιώσει την ανάγκη να προσέλθει αυτοβούλως και να καταθέσει στις Αρχές.

Υποστήριξε, δε, ότι στα τέλη του Οκτώβρη τον βρήκε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Λύτρας, ο οποίος του επεσήμανε πως βάσει φωτογραφιών που είχε αποδεικνυόταν πως βρισκόταν μέσα στο σπίτι, ζητώντας του να καταθέσει ό,τι γνωρίζει στις Αρχές. Όπως και έκανε.

∆εύτερος μάρτυρας

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», εκτός από τον 50χρονο υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο φέρεται έτοιμο να καταθέσει, όχι σε ό,τι αφορά το ερώτημα ποιος οδήγησε το τζιπ, αλλά σχετικά με την αξιοπιστία των όσων υποστήριξε ο μάρτυρας. Ότι δηλαδή ήταν εκείνος που ξεπροβόδισε τον Παντελίδη και τις δύο γυναίκες.

Ο συγκεκριμένος, δεύτερος, μάρτυρας φέρεται να επιβεβαιώνει πως ο 50χρονος ήταν εκείνος που οδήγησε έξω από το σπίτι τον καλλιτέχνη, την Κυριάκου και την Αρναούτη, χωρίς ωστόσο να είδε τι συνέβη στη συνέχεια.

Μήνυση

Εντελώς διαφορετική είναι η εκδοχή που δίνουν η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου. «Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Από το σπίτι βγήκαμε οι τρεις μας. Ο Παντελίδης, η Μίνα και εγώ», αναφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της η νεαρή γυναίκα η οποία ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση κατά του 50χρονου.

Η πλευρά της Κυριάκου εγείρει διάφορα, ενδιαφέροντα, ερωτήματα σχετικά με την «ξαφνική» εμφάνιση του μάρτυρα-«κλειδί», ο οποίος αγνοούταν επί πέντε χρόνια. «Πώς είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος είδε όλα αυτά να θυμήθηκε να τα καταθέσει στο παραπέντε παραγραφής της υπόθεσης;», αναφέρουν προσθέτοντας ότι ούτε η αναφορά ότι ο Παντελίδης εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον δρόμο, ευσταθεί!

Από το περιβάλλον των δύο γυναικών, που διεκδικούν αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία του τραγουδιστή, γίνεται λόγος για ενέργειες οι οποίες έχουν ως στόχο η υπόθεση να παραμένει στην επικαιρότητα.

Την Τρίτη η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη έχουν κληθεί για να καταθέσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους στην πταισματοδίκη, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος θα επιστρέψει στον εισαγγελέα ο οποίος και θα λάβει την τελική απόφαση για την έκβαση της υπόθεσης, δηλαδή την αρχειοθέτηση ή την άσκηση ποινικών διώξεων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το ποινικό σκέλος του τροχαίου Παντελίδη έχει ήδη αρχειοθετηθεί δύο φορές. Την πρώτη, τον Οκτώβριο του 2017 από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Κατά της πράξης αρχειοθέτησης η οικογένεια Παντελίδη, με άλλο δικηγόρο, είχε προσφύγει για να ακολουθήσει και νέα αρχειοθέτηση από εισαγγελέα Εφετών.

Οι νέες μαρτυρίες, πάντως, δίνουν νέα τροπή στο παραπέντε της παραγραφής, ενώ από την οικογένεια του τραγουδιστή γίνεται λόγος ακόμη και για πλημμελείς προανακριτικές πράξεις, καθώς όπως λένε ένα ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο δεν έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της Γλυφάδας εκείνο το βράδυ.

                                 «Πόλεµος» για µυθικές αποζηµιώσεις

Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το αστικό εκεί όπου εκτυλίσσεται πόλεμος εκατομμυρίων. Την Παρασκευή αναμενόταν να συνεκδικαστούν οι αγωγές που έχουν κατατεθεί από την οικογένεια Παντελίδη, τη Φρόσω Κυριάκου, τη Μίνα Αρναούτη και την ασφαλιστική εταιρεία, με την υπόθεση να ματαιώνεται εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αγωγές

Η Φρόσω Κυριάκου έχει στραφεί κατά της ασφαλιστικής εταιρείας ζητώντας το ποσό των 100.000 ευρώ, η Μίνα Αρναούτη ζητεί αποζημίωση ύψους 1.100.000 ευρώ από την εταιρεία που ήταν ασφαλισμένο το όχημα του τραγουδιστή. Στην αγωγή, η Μίνα Αρανούτη περιγράφει όσα βίωσε εκείνο το βράδυ, τη μάχη που έδωσε επί μήνες στο νοσοκομείο, αλλά και τον Γολγοθά που ακολούθησε με εξαντλητικές φυσικοθεραπείες και αλλεπάλληλα χειρουργεία αποκατάστασης. Ξύπνησε έπειτα από περίπου 40 ημέρες στη ΜΕΘ και έπαθε σοκ από την εικόνα που αντίκρισε: «Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από δυο εβδομάδες».

Παντελίδη

Η Μίνα Αρναούτη νοσηλεύτηκε για 189 ημέρες, ενώ υπεβλήθη σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις. «Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη». Όπως σημειώνει στην αγωγή, σήμερα η αναπηρία της υπολογίζεται στο 36% κατ΄ελάχιστο, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι θωρακοχειρουργικές βλάβες, αλλά και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία της. «Εξακολουθώ να βιώνω επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχω από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου».

Παντελίδη

Ποιος οδηγούσε

Από την πλευρά της η οικογένεια Παντελίδη κατέθεσε αγωγή ύψους 600.000 ευρώ στρεφόμενη κατά της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και της Φρόσως Κυριάκου την οποία και κατονομάζουν ως οδηγό του τζιπ. Στην αγωγή υπάρχει η έκθεση των πραγματογνωμόνων που όρισε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία: «Από τη σύγκρουση του οχήματος τόσο με το τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, την ανατροπή του οχήματος και την είσοδο και κίνηση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων εντός του χώρου επιβατών καταλήγουμε στο ξεκάθαρο και χωρίς αμφιβολία συμπέρασμα ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν η Κυριάκου Ευφροσύνη-Στυλιανή, ενώ ο Παντελεήμων Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού».

Οι πραγματογνώμονες επικαλούνται και μαρτυρία αυτόπτη που ισχυρίστηκε ότι είδε τη Φρόσω να βγαίνει από τη θέση του οδηγού. «Την ώρα εκείνη είδα μια κοπέλα λεπτή, με μαύρα μαλλιά και μαύρα ρούχα, να βγαίνει με την πλάτη της από το παράθυρο του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού, μόνη της, αναστατωμένη και χωρίς τη βοήθεια κάποιου από εμάς», ανέφερε η μάρτυρας, προσθέτοντας: «Στη θέση του συνοδηγού, στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, είδα έναν νεαρό άνδρα χτυπημένο στο κεφάλι από μια μπάρα».

Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι κηλίδες από το αίμα του Παντελή βρέθηκαν στη δεξιά μεριά του τζιπ, και συγκεκριμένα στη θέση του συνοδηγού, καθώς και το γεγονός ότι το μοιραίο τραύμα στο κεφάλι του τραγουδιστή ήταν πάνω από το δεξί αυτί του. Τέλος, η ασφαλιστική εταιρεία έχει στραφεί σε βάρος της οικογένειας Παντελίδη υποστηρίζοντας ότι οι όποιες αποζημιώσεις επιδικαστούν από τα δικαστήρια πρέπει να βαρύνουν την πλευρά του καλλιτέχνη, καθώς εκείνος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας