5:06 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

WSJ: Η Γερμανία συμφώνησε στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

WSJ: Η Γερμανία συμφώνησε στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Γερμανία είναι έτοιμη πλέον να διακόψει την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία, ανοίγοντας το δρόμο για επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό αργό, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχους του Βερολίνου.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Γερμανία υπήρξε το βασικό εμπόδιο στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Ωστόσο, χτες Τετάρτη οι εκπρόσωποι του Βερολίνου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δήλωσαν ότι η χώρα δεν αντιτίθεται πλέον στην επιβολή εμπάργκο αρκεί να της δοθεί χρόνος ώστε να εξασφαλίσει προμήθεια από άλλους παραγωγούς, σύμφωνα με δύο πηγές.

Η αλλαγή της γερμανικής στάσης αυξάνει πλέον την πιθανότητα οι χώρες της ΕΕ να συμφωνήσουν στην επιβολή σταδιακού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, κάτι που σύμφωνα με διπλωμάτες και αξιωματούχους ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη WSJ, ο ρυθμός με τον οποίο η ΕΕ θα τερματίσει τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία παραμένει ακόμα υπό συζήτηση, όπως και το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατων ορίων στις τιμές ή και δασμούς.

Όπως επισημαίνει πάντως το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους να αποφύγουν κινήσεις που θα οδηγούσαν σε παρατεταμένη αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης 

Πεσκόφ: To εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα πλήξει πολύ την ενεργειακή ισορροπία στην ΕΕ

ΕΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας