0:18 Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Ξεκίνησαν ξανά τα τρένα και ο προαστιακός- Τα δρομολόγια και τα μέτρα ασφαλείας

Ξεκίνησαν ξανά τα τρένα και ο προαστιακός- Τα δρομολόγια και τα μέτρα ασφαλείας

Επανεκκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου η λειτουργία του σιδηροδρόμου, με τρένα και προαστιακό να μπαίνουν ξανά στις ράγες, τρεις εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Αρχικά θα υπάρχουν περιορισμένα δρομολόγια και αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, πριν από το Πάσχα.

Τα δρομολόγια
Το πρώτο δρομολόγιο του προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα ξεκίνησε στις 05:24, ενώ εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Αθήνα – Αεροδρόμιο. Επιπλέον, αναμένεται σήμερα να επανεκκινήσει κι ένα ζεύγος εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Σε ότι αφορά στα υπεραστικά επιβατικά τρένα, που θα εκτελούσαν δρομολόγια στα τμήματα «Θεσσαλονίκη – Δράμα» και «Θεσσαλονίκη Φλώρινα» φαίνεται πως παίρνει τελικά μια εβδομάδα παράταση η ακινησία, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν θέσει ζητήματα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο
Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς
Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο
Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια
Άνω Λιόσια- Κάντζα
Κάντζα- Άνω Λιόσια
Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα
Προαστιακός Πάτρας
Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο
Διακοφτό- Καλάβρυτα
Τα μέτρα ασφαλείας
Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση. Συγκεκριμένα, το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Τα άμεσα μέτρα:

2 σταθμάρχες σε κάθε σταθμό
2 μηχανοδηγοί +1 συνοδός στον Προαστιακό
Μείωση ταχύτητας

80χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς συρμούς
100χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν κυκλοφορούν σήμερα προαστιακός και τρένα – Συνάντηση Γεραπετρίτη με ΠΟΣ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα. Χωρίς τρένα και προαστιακό μέχρι και αύριο – «Φρένο» σε λεωφορεία και τρόλεϊ, δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας