3:30 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Υπόθεση Χούρι: Όταν το White House άδειασε τον Γιώργο Κουρή

Υπόθεση Χούρι: Όταν το White House άδειασε τον Γιώργο Κουρή

Λίγο πριν από την συνεργασία η οποία κατέληξε σε τραγωδία μεταξύ των κατασκευαστών Χούρι της CCC και του Χρήστου Καλογρίτσα, την οποία αποκάλυψε η “ΜΠΑΜ” από τον Ιανουάριο του 2020, το White House, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου είχε προλάβει να “αδειάσει” τον δημοσιογράφο και εκδότη Γιώργο Κουρή!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του eReportaz οι οποίες -μάλιστα- επιβεβαιώνονται από τους πρώην ενοίκους του White House η πρώτη σκέψη-πρόταση προσώπων οι οποίοι βρίσκονταν στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Χούρι ήταν οι Λιβανέζοι κατασκευαστές να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία του SYRIZA Channel α λα Αλ Τζαζίρα με συνεργάτη τον Γιώργο Κουρή.

Ωστόσο, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, η απάντηση του White House ήταν μονολεκτική: “Όχι”. Όπως ομολογούν πολλοί σήμερα η συγκεκριμένη απάντηση ήταν “απρόσμενη” υπό την έννοια ότι ο Κουρής είχε δώσει “μεγάλη μάχη” προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ανέλθει στην εξουσία.

Ως εκ τούτου η απάντηση ήταν μη αναμενόμενη. Ωστόσο, λένε τα ίδια, πρόσωπα ότι προφανώς έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Γιώργος Κουρής δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί πλήρως από το White House σε αντίθεση με τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα ο οποίος ήταν πλήρως ταγμένος στο κόμμα με την γνωστή εξέλιξη.

Μπορεί για ευνόητους λόγους η οικογένεια Χούρι να αρνείται να μιλήσει για την “ταμπακιέρα” της υπόθεσης μέσω ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε δηλώνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο είναι προφανές, από τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η “Μ” και το eReportaz αλλά και από τη μήνυση Καλογρίτσα, ότι τα 3.000.000 ευρώ δόθηκαν για τη συμμετοχή του εργολάβου στον διαγωνισμό-παρωδία του Νίκου Παππά ο οποίος κατέληξε σε παραγγελία δίωξης κατά του Λευτέρη Κρέτσου. Κάτι το οποίο συνομολογείται από τα email τα οποία αντάλλαξε ο Φουάντ Χούρι με τον μάρτυρα-κλειδί, Κυριάκο Τόμπρα, όπου γίνεται αναφορά στο White House, τον White Porscha αλλά και τον τρόπο καταβολής τον χρημάτων μέσω Κυπριακής εταιρείας προκειμένου να μην εντοπιστούν ίχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz ο White Porscha είναι ο Αλέξης Τσίπρας ενώ η λύση της Κυπριακής εταιρείας προτάθηκε στους Χούρι από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι Χούρι δέχτηκαν να δώσουν σε χρόνο-εξπρές προκαταβολή 3.000.000 ευρώ στην εταιρεία “Τοξότης” του Καλογρίτσα για ένα έργο για το οποίο η προσφορά κατατέθηκε 2 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ! 

  • Ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεπορτάζ με νέες αποκαλύψεις και στοιχεία-ντοκουμέντα στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” της Κυριακής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας