8:28 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση Πάτρας: Η μαρτυρία-φωτιά της Ελένης Λεγάτου που «καίει» Ρούλα και Δήμητρα Πισπιρίγκου

Υπόθεση Πάτρας: Η μαρτυρία-φωτιά της Ελένης Λεγάτου που «καίει» Ρούλα και Δήμητρα Πισπιρίγκου

Στην από 20.6.2022 κατάθεσή της στις αστυνομικές Αρχές, η μητέρα της κατηγορουμένης, Ελένη Λεγάτου, αναφέρθηκε στη σχέση και στους τσακωμούς που είχε η κόρη της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Της Τζένης Μάρκου


Για τα «επεισόδια» με το Μάνο και τις κλήσεις.


«Η Ρούλα δεν μου μιλούσε πολύ για τη σχέση της με τον Μάνο. Μάθαινα πολύ λίγα πράγματα. Όταν τη ρωτούσα πώς είναι, μου έλεγε πάντα καλά. Μέχρι που μετά από τους πρώτους τρεις μήνες περίπου από τότε που γεννήθηκε η Ίριδα άρχισα πάλι να μαθαίνω ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση τους. Την πρώτη φορά, η ίδια η Ρούλα μου είπε για έναν τσακωμό που είχε με τον Μάνο. Συγκεκριμένα μου είπε ότι τσακωνόταν στα λόγια με τον Μάνο, χωρίς να μάθω ακριβώς τον λόγο. Κάποια στιγμή τα πράγματα οξύνθηκαν και έγιναν και οι δύο πιο επιθετικοί. Εκείνη τη στιγμή η Ρούλα κρατούσε την Ίριδα στα χέρια της. Ο Μάνος έσπρωξε τη Ρούλα και το μωρό έπεσε από τα χέρια της Ρούλας πάνω στο κρεβάτι. Ευτυχώς όμως δεν έπαθε τίποτα το μωρό. Τότε ο Μάνος ένιωσε πολύ άσχημα. Απ’ ό,τι μου είπε η Ρούλα, ο Μάνος δεν άντεχε άλλο και ήθελε να φύγει από το σπίτι. Άλλη μία φορά που έμαθα για έναν τσακωμό μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου ήταν λίγο καιρό μετά. Δεν θυμάμαι να σας πω πότε ήταν ακριβώς».

Η Ρούλα είχε βγει με τις πιτζάμες έξω από το σπίτι

Μάλιστα, το περιστατικό αυτό όπως είπε της το μετέφερε η Τζωρτζίνα: «Αυτό το περιστατικό μου το είπε η Τζωρτζίνα γιατί έτυχε να είναι μπροστά τότε και να το δει. Η Τζωρτζινούλα λοιπόν μου είπε ότι μια μέρα τσακώνονταν ο Μάνος και η Ρούλα. Επειδή το παιδί ήταν μπροστά, την πήγαν στο δωμάτιό της και αυτοί συνέχισαν να τσακώνονται. Σε αυτόν τον τσακωμό δεν ξέρω πού βρισκόταν η Ίριδα, επειδή με ρωτάτε. Μάλιστα, η Τζωρτζίνα μου είπε μετά ότι ήταν με τις πιτζάμες και τη ρομπούλα της και έτρεχε πίσω από τη μαμά της που είχε βγει από το σπίτι και έτρεχε. Δεν κατάλαβα γιατί είχε βγει από το σπίτι και έτρεχε η Ρούλα, ίσως να την κυνηγούσε ο Μάνος, δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Αργότερα, αυτό το συζητήσαμε με τη Ρούλα και τον Μάνο και μου είπαν ότι πράγματι είχαν τσακωθεί και ότι ο Μάνος είχε ρίξει κάτι χαστούκια στη Ρούλα. Μετά από αυτό το περιστατικό, το επόμενο που ξέρω και θέλω να σας πω είναι ότι ο Μάνος έφυγε κάποια στιγμή από το σπίτι. Γενικά, εκείνη την περίοδο μία έφευγε και μία γυρνούσε. Την τελευταία φορά που έφυγε, έλεγε ότι θα πήγαινε να νοικιάσει μια γκαρσονιέρα από το αφεντικό του και θα έμενε εκεί πλέον. Θυμάμαι ότι εκείνες τις ημέρες η Ρούλα είχε πάρει τα παιδιά και είχε έρθει στο σπίτι μου για να μείνει. Ήμασταν εκεί εγώ, ο σύζυγός μου, η Δήμητρα και η Ρούλα με τα δύο της μικρά».

Αδειάζει τη Δήμητρα

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε πει στην προανάκρισή της ότι το Σάββατο 20.3.2021 είχε φύγει με την οικογένειά της για να πάνε στο σπίτι της αδελφής της στην οδό Μπιζανίου να της συμπαρασταθούν. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί όπως είπε η ίδια η μητέρα της στις αστυνομικές Αρχές η Δήμητρα μαζί με τη Ρούλα είχαν ήδη φύγει από το σπίτι της στην Κάτω Αχαγιά στις 19.3.2021. «Θυμάμαι ότι ήταν Παρασκευή 19.3.2021 που η Ρούλα έφυγε με τη Δήμητρα και τα παιδιά για να πάνε στο σπίτι της Ρούλας στην Πάτρα, στην οδό Μπιζανίου. Θα έμεναν εκεί μέχρι την Κυριακή και μετά θα έρχονταν πάλι στο δικό μου σπίτι. Το Σάββατο η Ρούλα και η Δήμητρα έμειναν ξύπνιες μέχρι αργά, μέχρι τις 02.30 περίπου τα ξημερώματα για την ακρίβεια. Αυτό μου το είπαν οι κόρες μου την επόμενη μέρα. Μάλιστα θυμάμαι ότι το βράδυ του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής, είχα μιλήσει κι εγώ με την κόρη μου τη Δήμητρα στο τηλέφωνο. Η ώρα που είχαμε μιλήσει πρέπει να ήταν γύρω στη 01.00, μπορεί και λίγο πιο μετά. Εγώ τότε που μιλήσαμε, ήμουν μαζί με τον σύζυγό μου σε ένα εστιατόριο στα Βραχναίικα Αχαΐας. Δεν θυμάμαι πώς το έλεγαν αυτό το εστιατόριο, γιατί έχει αλλάξει όνομα. Τώρα πάντως λέγεται ‘‘Χειροποίητο’’.
Επειδή ήταν πολύ αργά, ρώτησα τη Δήμητρα γιατί δεν έχουν κοιμηθεί ακόμα. Η Δήμητρα μου είπε ότι είχαν βάλει την Ίριδα για ύπνο μετά το τελευταίο της γεύμα, που ήταν ‘‘ξένο’’ γάλα. Δεν ξέρω τι ώρα την έβαλαν τελικά για ύπνο εκείνο το βράδυ. Πάντως, γενικά θυμάμαι ότι η Ρούλα την έβαζε για ύπνο κατά τις 00.00. Για να συνεχίσω λοιπόν, η Δήμητρα μου είπε ότι δεν είχαν κοιμηθεί ακόμα γιατί ήταν ξύπνια και η Τζωρτζίνα μέχρι την ώρα που μιλήσαμε και ότι είχε μια υπερδιέγερση και ζητούσε να βάζουν τραγούδια και να χορεύει. Εγώ τους είπα ότι πρέπει να κοιμηθούν, αφού την επόμενη μέρα είχαν σκοπό να πάρουν και την Ίριδα με το καρότσι και να πάνε για έναν καφέ, αφού είχε και καλή μέρα τότε», ανέφερε.

Στη συνέχεια της κατάθεσής της ανέφερε ότι «την επόμενη μέρα λοιπόν, που θυμάμαι ότι ήταν Κυριακή, αλλά δεν θυμάμαι την ημερομηνία, έγινε το δεύτερο κακό στην οικογένεια της κόρης μου. Έχασε και το δεύτερο παιδί της, την Ιριδούλα μας. Εγώ δεν το έμαθα αμέσως, πήραν τηλέφωνο τον σύζυγό μου και μου το είπε εκείνος με τρόπο, γιατί εγώ δεν ήμουν σε καλή κατάσταση με την υγεία μου. Η Ίριδα ‘‘έφυγε’’ εντελώς ξαφνικά στον ύπνο της. Όπως έμαθα μετά από τις κόρες μου, ξύπνησαν την Κυριακή το πρωί κατά τις 10.00 με 10.30 νομίζω. Το ίδιο πρωί κατά τις 07.30, όπως μου είπε η Ρούλα, είχε σηκωθεί η ίδια γιατί άκουσε ένα μικρό κλάμα από την Ίριδα. Πήγε να δει τι ήθελε και της έβαλε στο στόμα την πιπίλα, όπως έκανε πάντα. Δεν της έφτιαξε γάλα εκείνη τη στιγμή, γιατί μόλις της έβαλε την πιπίλα, η Ίριδα κοιμήθηκε πάλι. Η Τζωρτζίνα ήταν στο ίδιο δωμάτιο με την Ίριδα και κοιμόταν εκείνη τη στιγμή, δεν ξύπνησε».

Τελικά στις 10.30 το πρωί η Ρούλα έκανε ντους ή έφτιαχνε φρουτόκρεμα;

H Δήμητρα Πισπιρίγκου στις καταθέσεις της έχει υποστηρίξει ότι στις 10.30 που σηκώθηκαν από το κρεβάτι πήγαν κατευθείαν στο μπάνιο. Η Ρούλα έκανε ντους και αυτή πλενόταν και συζητούσαν. Όμως η Ελένη Λεγάτου είπε πως αφού ξύπνησαν στις 10.30 οι κόρες της πήγαν κατευθείαν στην κουζίνα για να φτιάξουν καφέ και η Ρούλα να ετοιμάσει τη φρουτόκρεμα. «Μετά από αυτό η Ρούλα γύρισε στο υπνοδωμάτιό της, όπου κοιμόταν μαζί με τη Δήμητρα και της είπε ότι ξανακοιμήθηκε το μωρό, οπότε έπεσαν και αυτές για ύπνο ξανά. Τελικά, οι κόρες μου ξύπνησαν κατά τις 10.00 με 10.30, όπως σας είπα και πριν. Πήγαν κατευθείαν στην κουζίνα, μπορεί να έφτιαξαν κανέναν καφέ και η Ρούλα είπε ότι θα ετοίμαζε τη φρουτόκρεμα για να ταΐσει την Ίριδα και μετά θα έβγαιναν βόλτα με το καρότσι. Η Ρούλα είπε στη Δήμητρα να πάει να ξυπνήσει την Ίριδα και να τη φέρει για να την ταΐσουν. Η Δήμητρα τότε πήγε στο δωμάτιο που ήταν τα δύο παιδιά και πήγε να βγάλει την Ίριδα από την κούνια της. Όταν πήγε να τη σηκώσει, κατάλαβε ότι το κεφάλι της έπεφτε κάτω από το βάρος. Την έπιασε και ήταν παγωμένη. Την έβγαλε αμέσως από την κούνια και την πήγε στην κουζίνα που ήταν η Ρούλα. Της είπε ότι κάτι συμβαίνει με την μπέμπα και ότι δεν είναι καλά. Όπως είδαν τότε, τα χειλάκια της ήταν μελανιασμένα». Τελικά, οι κόρες της Ελένης Λεγάτου είπαν ψέματα στη μητέρα τους ή στις αστυνομικές Αρχές;

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

«Η Ρούλα την έβαλε αμέσως κάτω στο πάτωμα και άρχισε να της κάνει ΚΑΡΠΑ, ενώ ταυτόχρονα είπε στη Δήμητρα να πάρει γρήγορα τηλέφωνο τον Μάνο και το ΕΚΑΒ. Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά έφτασε εκεί ο Μάνος και μετά από λίγο και το ΕΚΑΒ που πήρε την Ίριδα για το ‘‘Καραμανδάνειο’’. Τελικά, όταν έφτασαν εκεί ήταν ήδη αργά, αφού οι γιατροί τους είπαν ότι το παιδί ήταν ήδη πεθαμένο όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Όταν ο σύζυγός μου μου είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο η Δήμητρα και του είπε τα άσχημα νέα, εγώ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που γινόταν. Δεν μπορούσα να το διανοηθώ ότι συνέβαινε τέτοιο πράγμα, ούτε και μέχρι σήμερα μπορώ όμως να το συνειδητοποιήσω. Εγώ και ο σύζυγός μου πήγαμε απευθείας στο σπίτι της Ρούλας και του Μάνου, δεν πήγαμε στο νοσοκομείο», υποστήριξε.

Ο Μάνος γύρισε στη Ρούλα μετά τον θάνατο της Ίριδας

Ακόμα και η μητέρα της κατηγορουμένης παραξενεύτηκε με την επιστροφή του Μάνου Δασκαλάκη στο σπίτι. «Αυτό που μου έκανε εντύπωση εκείνη τη μέρα ήταν όταν είδα τον Μάνο να μπαίνει στο σπίτι με ένα σακβουαγιάζ με τα ρούχα του. Τότε συζήτησα με τη Ρούλα για το τι έκανε ο Μάνος και έφερνε πάλι τα πράγματά του στο σπίτι. Η Ρούλα μου είπε ότι τον δέχτηκε πάλι πίσω και ότι τον χρειαζόταν γιατί ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση ψυχολογικά. Εγώ δεν της είπα κάτι άλλο από εκεί και πέρα».

Το πανάκι

«Την ίδια μέρα, η Δήμητρα πήγε στην Αστυνομία και έδωσε κατάθεση, ενώ τους παρέδωσε και ένα μικρό πανάκι που βρήκαν στην κούνια της Ίριδας. Αυτό το πανάκι το βρήκε η Δήμητρα με τη Ρούλα, δεν ξέρω μήπως ήταν και ο Μάνος μαζί τους. Το βρήκαν αφού γύρισαν από το νοσοκομείο. Ο λόγος που τους έκανε εντύπωση ήταν γιατί το πανάκι αυτό ήταν βρεγμένο και είχε πάνω του κάποιες κηλίδες αίματος. Η Ρούλα είπε στη Δήμητρα να το πάει στην Αστυνομία και αυτό και την πιπίλα, μήπως χρειαζόταν να κάνουν εξετάσεις για να δουν αν σχετίζονται με αυτό που είχε πάθει στον ύπνο της η Ίριδα. Τελικά, η Δήμητρα παρέδωσε στην Αστυνομία το πανάκι, όχι και την πιπίλα, από όσο ξέρω», ανέφερε.

«Η Ίριδα δεν είχε δείξει κανένα σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»

«Για τον θάνατο της Ίριδας βγήκε αργότερα το πόρισμα του ιατροδικαστή και έλεγε για ένα πρόβλημα στον φλεβόκομβο στην καρδιά και για πνευμονικό οίδημα. Απ’ ό,τι μάθαμε μετά από την ιατροδικαστή, αυτό το πρόβλημα στον φλεβόκομβο υπήρχε εκ γενετής και μάλιστα η Ίριδα δεν θα έπρεπε να φτάσει ούτε καν σε αυτή την ηλικία. Το προσδόκιμο ζωής που είχε με αυτό το πρόβλημα ήταν 2-3 μήνες το πολύ. Για το πανάκι μάς είπε ότι οι κηλίδες αυτές προέρχονταν από τον πνεύμονα και ήταν συνέπεια του πνευμονικού οιδήματος. Η Ίριδα ήταν ένα πολύ όμορφο και υγιές μωρό. Έμοιαζε πάρα πολύ στη Μαλένα εμφανισιακά. Δεν είχε δείξει κανένα σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Πάτρας: Οι αντιφάσεις (της Δήμητρας) για τις κακώσεις της Ίριδας και την κλήση στο ΕΚΑΒ

Καταδικάστηκε 48χρονος για έγκλημα που παρέμενε επί σειρά ετών ανεξιχνίαστο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας