8:45 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα το Μέτωπο Νίκης: "Χάρισαν ελληνικό πλοίο σε Τούρκους!"

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα το Μέτωπο Νίκης: "Χάρισαν ελληνικό πλοίο σε Τούρκους!"
  • Αντίδραση του Μετώπου Νίκης μετά το δημοσίευμα του eReportaz για “χάρισμα” ελληνικού πλοίου σε Τούρκους “επενδυτές”
  • Η Ραχήλ Μακρή ζητά την επέμβαση εισαγγελέα διαφθοράς, αλλά και οικονομικού εισαγγελέα
  • Θεωρεί πως πέραν του Δήμου Τήλου και του Υπουργείου Ναυτιλίας, πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση 

Τα δημοσιεύματα του eReportaz σχετικά με τον τρόπο που παραχωρήθηκε ένα ελληνικό πλοίο σε Τούρκους επενδυτές, με ξεκάθαρα μη διαβλητές διαδικασίες, το οποίο εκείνοι με τη σειρά τους παραχώρησαν σε συμπατριώτη τους καπετάνιο, ενεργοποίησε το Μέτωπο Νίκης και τη Ραχήλ Μακρή, με την παράταξη να καλεί οικονομικό εισαγγελέα και εισαγγελέα διαφθοράς να επιληφθούν του θέματος.

Πρόκειται για την υπόθεση που πρόσφατα αναδείξαμε και αφορά την προδοτική απόφαση του Δήμου Τήλου να παραχωρήσει εν κρυπτώ και μπιρ-παρά ένα καταμαράν “Sea Star” σε Τούρκους, οι οποίοι ενδέχεται όχι μόνο να ενεργούν για να βγάλουν κέρδος εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, αλλά να πραγματεύονται καταστάσεις με τρόπο τέτοιο που να πλήττει εθνικά συμφέροντα (υποψία αντικατασκοπίας)!

Διαβάστε την ανακοίνωση-επέμβαση του Μετώπου Νίκης:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες, ο Δήμος Τήλου παραχώρησε την ιδιοκτησία του καταμαράν της Τήλου «Sea Star» σε Τούρκους ενδιαφερόμενους και αυτοί με τη σειρά τους, έδωσαν το τιμόνι του πλοίου σε Τούρκο καπετάνιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε στο Μέτωπο Νίκης το πλοίο ιδιοκτησίας του Δήμου Τήλου εκχωρήθηκε με αδιαφανείς μεθοδεύσεις, μέσω Ναυτικής Εταιρείας σε Τούρκους επιχειρηματίες, χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία για την πορεία των χρεών προς το ΝΑΤ που άφησε απλήρωτα η διοίκηση υπό εκκαθάρισης εταιρείας ΝΕ “ΤΗΛΟΣ 21ος ΑΙΩΝΑΣ”, χωρίς να αποδοθεί τίμημα από την πώληση και με «μαγειρεμένα» πιστοποιητικά του πλοίου «Sea Star» προς εξυπηρέτηση τουρκικών συμφερόντων.

Επειδή, οι καταγγελίες στηλιτεύουν συνδιαλλαγές που έγιναν με αδιαφανή και ύποπτο τρόπο από τον Δήμο και την κυβέρνηση.

Επειδή, βάση των καταγγελιών ο Δήμος Τήλου χάρισε στην ουσία το πλοίο καταμαράν «Sea Star» σε ΝΕ τουρκικών συμφερόντων, χωρίς τίμημα, πλοίο που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και η ΕΕ μέσω επιδοτήσεων.

Επειδή, στις καταγγελίες εμπλέκεται το όνομα του Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «μαγειρέματα» πιστοποιητικών και εγγραφων του πλοίου.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί τον Δήμο Τήλου, όπως απαντήσει εάν, με ποιον τρόπο, με ποιο τίμημα και με ποια αρμοδιότητα εκχώρησε σε Τούρκους, το πλοίο «Sea Star».

Το Μέτωπο Νίκης καλεί, το Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως δημοσιοποιήσει όπως οφείλει από το Σύνταγμα, το καταστατικό της ΝΕ, τα πιστοποιητικά, προς ενημέρωση των φορολογουμένων φυσικών ιδιοκτητών του πλοίου, τις οφειλές στο ΝΑΤ και να μας πούνε, πόσα έχει χρηματοδοτηθεί η Δημοτική ΝΕ από έναρξης λειτουργίας του, έως και την «μεταβίβαση» του.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί, τον οικονομικό εισαγγελέα και εισαγγελέα διαφθοράς όπως διερευνήσουν, όπως οφείλουν την πιθανή διάπραξη ποινικών και άλλων αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από τον Δήμο Τήλου και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. 

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης”

Αυτό είναι το δημοσίευμα του eReportaz που αποκαλύπτει τις σκοτεινές συνδιαλλαγές του Δήμου Τήλου:

Σε Τούρκο καπετάνιο του Π.Ν. το Καταμαράν της Τήλου Sea Star

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας