23:04 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

16 κρούσματα κορωνοϊού σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες

16 κρούσματα κορωνοϊού σε νεοσύλλεκτους συνοριοφύλακες

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ από 16 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε συνοριοφύλακες οι οποίοι εκπαιδεύονται στις σχολές αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Από τα 746 τεστ που διεξήχθησαν (480 σε Κομοτηνή και 266 σε Διδυμότειχο), καταγράφηκαν 12 θετικά κρούσματα στην Κομοτηνή και άλλα τέσσερα στο Διδυμότειχο.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλακών, Παναγιώτης Χαρέλας, τονίζει ότι, ζητήθηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα τεστ στους νέους συνοριοφύλακες αλλά και σε όλο το προσωπικό, διότι όπως αναφέρει: «Από τον Αύγουστο επισημαίνουμε ότι πρέπει να γίνονται διαρκώς τεστ, γιατί πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων».

Τα συγκεκριμένα κρούσματα επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχαν εκφραστεί έγκαιρα τόσο από το σώμα των συνοριοφυλάκων, όσο και από τους αστυνομικούς στις διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ζητούσαν προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό, προκειμένου να είναι και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ασφαλείς, αλλά και για να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς προς τους πολίτες, προς το κοινό με το οποίο έρχονται σε επαφή καθημερινά.

Ο κ. Χαρέλας προσθέτει ότι: «Κάνουμε επανειλημμένες εκκλήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τεστ. Πρέπει να γνωρίζουμε από την αρχή, ποιοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και ποιοι όχι. Γιατί, στο παρελθόν, είχαμε ακόμα και συναδέλφους που έμεναν εσώκλειστοι για ενάμιση μήνα περίπου, ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα προσβληθούν περισσότεροι από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, οι συνοριοφύλακες είναι το ίδιο ευάλωτοι με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό».

Αυτή τη στιγμή, έχουν τεθεί σε καραντίνα και όσοι ήρθαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα, των οποίων τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά, σε ξεχωριστό και ειδικό χώρο μέσα στη σχολή και οι οποίοι θα επαναλάβουν το τεστ σε μια εβδομάδα. Συνολικά, 28 άτομα είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό, 14 στη σχολή της Κομοτηνής και οι υπόλοιποι 14 στη σχολή στο Διδυμότειχο. «Όπως υπάρχουν κρούσματα μέσα στην κοινωνία, έτσι υπάρχουν και στο εσωτερικό της αστυνομίας. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ότι η εκπαίδευση των σπουδαστών θα γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να μας απασχολεί διαρκώς ο κορωνοϊός. Βάσει αυτής της αρχής, με εντολή του αρχηγείου, εφαρμόσαμε τα συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού εντός των σχολών».

Καταλήγοντας ο κ. Χαρέλας σημειώνει ότι: «Επικρατεί ανησυχία, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι που είχαμε τα κρούσματα μέσα στις σχολές και δεν ξέραμε πως να λειτουργήσουμε. Με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα τεστ στη νέα σειρά συνοριοφυλάκων, που θα ξεκινούσαν την εκπαίδευσή τους, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

Ο κ. Χαρέλας σε προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Γιατί να κινδυνολογούμε και να προκαλούμε τεράστια ανησυχία σε οικογένειες που σε τέτοιες ιδιαίτερες συνθήκες, τα παιδιά τους έχουν εισέλθει στις Σχολές τις ΕΛ.ΑΣ;»

Πηγή: GRTimes.gr

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας