2:20 Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

1979: Η σοκαριστική κινηματογραφική σκηνή που έκανε το δοκιμαστικό κοινό να αντιδράσει έτσι!

1979: Η σοκαριστική κινηματογραφική σκηνή που έκανε το δοκιμαστικό κοινό να αντιδράσει έτσι!

Μία σκηνή φρικιαστική παρακολούθησε σοκαρισμένο το ολιγομελές – τυχαία επιλεγμένο – γκρουπ θεατών που η εταιρία παραγωγής της ιστορικής ταινίας του 1979 έφερε στα στούντιό της για να… τεστάρει αντιδράσεις.


Με εξαίρεση τον μάλλον ζαλισμένο τύπο με τα γυαλιά, οι υπόλοιποι δεν πίστευαν στα μάτια τους και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την επαφή με την οθόνη. Πιάστηκαν απροετοίμαστοι, διότι αυτό ακριβώς ήταν το σκεπτικό του σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος πράγματι σόκαρε τον κινηματογραφικό πλανήνη.
Ήταν η ταινία Alien, δηλαδή ο Εξωγήινος, αλλά ούτε ο πιο ευφάνταστος θιασώτης των επιστημονικών ταινιών της δεκαετίας του ’70 δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως οι αστροναύτες του πληρώματος θα γνωρίσουν έναν εξωγήινο… μέσα από τα σπλάχνα ενός συναδέλφου τους.

Η συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας έχει πάρει υψηλότατη θέση στις πιο χαραγμένες στο νου των κινηματογραφόφιλων σκηνές, ήταν αιφνιδιαστική, ακόμη και για τους ηθοποιούς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ανθρώπων που βρίσκονταν στο γύρισμα, οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν γνώριζαν πως θα σκάσει κάποια σακούλα με έξι κιλά αίμα και εντόσθια από γειτονικό χασάπικο κάτω από φανελάκι του άτυχου αστροναύτη, με αποτέλεσμα να σαστίσουν και να μετατρέψουν ένα θεατρικό σε πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι να γίνει το απαραίτητο «κατ».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας