12:38 Κυριακή 5 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Επεισόδια στον καταυλισμό ρομά στο Χαλάνδρι - Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις στα Μέγαρα (φωτό-video)

Επεισόδια στον καταυλισμό ρομά στο Χαλάνδρι - Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις στα Μέγαρα (φωτό-video)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί ένταση στο Χαλάνδρι στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Οι ρομά αντιδρούν στην προ πολλού ληφθείσα απόφαση για κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή και μετεγκατάσταση τους στο όρος Πατέρα στην περιοχή των Μεγάρων. Μάλιστα εντός ολίγης ώρας λήγει και η χρονική προθεσμία που έχει θέσει ο εισαγγελέας προκειμένου να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Οι Ρομά αντικρούουν τις αιτιολογίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί αυθαίρετου καταυλισμού και καταπατήσεων ιδιοκτησίας, επισημαίνοντας ότι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται, σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία, να στεγαστούν στο Χαλάνδρι.

ÖÙÔÉÅÓ ÓÔÏÍ ÊÁÔÁÕËÉÓÌÏ ÔÙÍ ÑÏÌÁ ÓÔÏ ×ÁËÁÍÄÑÉ ÓÔÏÍ ÏÐÏÉÏ ÁÍÁÌÅÍÅÔÁÉ ÓÇÌÅÑÁ ÍÁ ÐÑÏÂÏÕÍ ÏÉ ÁÑ×ÅÓ ÓÅ ÊÁÔÅÄÁÖÉÓÇ  ÔÙÍ ÐÁÑÁÐÇÃÌÁÔÙÍ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Στον καταυλισμό στο Χαλάνδρι ζουν 74 οικογένειες Ρομά. Οι οικογένειες τους έχουν ζήσει στην περιοχή από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 . Η απόφαση να κατεδαφιστούν τα σπίτια των Ρομά ελήφθη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στις 8 Νοεμβρίου 2013.

Ωστόσο οι Ρόμα αντιτίθενται στη μετεγκατάσταση, καθώς είναι σε μια απομακρυσμένη περιοχή και θα ήταν δύσκολο για αυτούς να έχουν πρόσβαση σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.

Οι νέες εγκαταστάσεις όπου θα μεταφερθούν

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οι φωτογραφίες του οικισμού στην κορυφή του όρους Πατέρας όπου έχει προγραμματισθεί να εγκατασταθούν οι Ρομά του Χαλανδρίου.

Ο οικισμός μετεγκατάστασης που βρίσκεται στα Μέγαρα, αποτελείται από σύγχρονους οικίσκους που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών που θα μεταστεγαστούν (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα), κεντρικό κτίριο με πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

OIKISMOS_PATERAS10_550

OIKISMOS_PATERAS8_550

OIKISMOS_PATERAS6_550

OIKISMOS_PATERAS7_550

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας