22:14 Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έτσι έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη του Σταμπούλου (βίντεο)

Έτσι έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη του Σταμπούλου (βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πανόπουλος , Γιώργος Λαιμός

Νέα στοιχεία για την έρευνα και τον τρόπο που οι αστυνομικοί έφτασαν στο πρόσωπο του Αντώνη Σταμπούλου αποκαλύπτει το ereportaz.gr. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη γιάφκα, άνδρες της αστυνομίας είχαν ξαναμπεί στο γκαράζ δέκα ημέρες πριν τη σύλληψη.

Τι μαρτυρούν γείτονες

Το γεγονός αυτό περιέγραψε η Λ.Μ η οποία ζει στον πρώτο όροφο, πάνω από το γκαράζ, ενώ έχει περίπτερο στην γωνία του ίδιου δρόμου. «Είδα την φωτογραφία του  όταν άνοιξα  τις εφημερίδες και νομίζω ότι είχε έρθει στο περίπτερο 2-3 φορές για να πάρει τσιγάρα. Στο γκαράζ δεν τον είχα δει ποτέ να μπαίνει.» ανέφερε ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πριν δέκα μέρες περίπου είχε δει έντονη δραστηριότητα στο γκαράζ. «Είχε έρθει εδώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μου (στον οποίο ανήκει και το γκαράζ) και του λέω τι γίνεται εκεί; Το νοικιάζω, μου είπε, το γκαράζ και επειδή ο άνθρωπος μου έχει δώσει πλαστά στοιχεία θα ψάξουμε να τον βρούμε» τόνισε.

Τα λόγια της επιβεβαίωσε και ο Γ.Π., ο οποίος διατηρεί κατάστημα στον ίδιο δρόμο. «Πριν δέκα μέρες περίπου είχαν έρθει αστυνομικοί και μας ρώτησαν αν έχουμε δει τίποτα περίεργο. Εκείνο το διάστημα είχα δει να ανοίγουν το γκαράζ αλλά δεν έδωσα σημασία» δήλωσε στο ereportaz.gr.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε το βράδυ του Σαββάτου, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών φωτογραφίες του πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς Αντώνης Σταμπούλος.

Το πλαστό έγγραφο βρέθηκε και κατασχέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον παραπάνω συλληφθέντα.

Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο συλληφθείς Αντώνης Σταμπούλος που φέρεται να είναι μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο.  Ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.

Στο εφετείο έχει έρθει και η δικηγόρος του, κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ναφερόμενη σε όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. «Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου» ανέφερε.

Η κ. Κούρτοβικ υποστηρίζει  ότι στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τον εντολέα της δεν προσδιορίζεται η σχέση του με τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας