2:19 Κυριακή 5 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

O 19χρονος οπλίτης απολυόταν στις 20 Οκτωβρίου - Τι λέει ο ιατροδικαστής (φωτο-video)

O 19χρονος οπλίτης απολυόταν στις 20 Οκτωβρίου - Τι λέει ο ιατροδικαστής (φωτο-video)

Θρήνος σε όλη τη χώρα για τα τρία αδικοχαμένα παλικάρια

Ολόκληρη την Ελλάδα συγκλόνισε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στρατιώτες στον Βόλο οι οποίοι έχασαν την ζωή τους μετά την έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής στην Μαγνησία.

Από το δυστύχημα  έχασαν τη ζωή τους ακαριαία δύο Επαγγελματίες Οπλίτες που είχαν το βαθμό του λοχία και ένας 19χρονος δεκανέας, οπλίτης θητείας. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Θεσσαλίας, Astra TV, βρέθηκε με την κάμερά του στο σημείο της τραγωδίας και τράβηξε τα πρώτα πλάνα μετά από την φονική έκρηξη.

«Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν»

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή και όπως είπε ο ιατροδικαστής και «οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος». Όσο για τον 30χρονο υπολοχαγό που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «είχε άγιο».

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν ο 30χρονος υπολοχαγός ο οποίος τραυματίστηκε στην πρωτοφανή τραγωδία αλλά και ο ανθυπολοχαγός που συμμετείχε στην άσκηση και κατάφερε να βγει σώος χωρίς μισή γρατζουνιά.

Οι σοροί και των τριών ανδρών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας για τη διενέργεια ιατροδικαστικών εξετάσεων, και θα μεταφερθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όπου και σήμερα θα γίνουν οι κηδείες τους. Η κηδεία του 19χρονου θα γίνει το απόγευμα στις 16:30 στην Αχαΐα και των άλλων δύο επαγγελματιών οπλιτών στις 16:00 στο Βόλο.

Τα θύματα

atyxos_stratiwtis-2

Φώτης Ανδρικόπουλος

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του χαμού του 19χρονου οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία με έκρηξη όλμου στο Βόλο. Ο 19χρονος δεκανέας, γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, θα απολυόταν σε λίγες ημέρες από τη μονάδα του, ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες οι επιτελείς του του ζήτησαν να μην συμμετάσχει στην άσκηση.

Εξαιτίας του γεγονότος πως στις 20 Οκτωβρίου επρόκειτο να απολυθεί οι ανώτεροί του του πρότειναν να μην συμμετάσχει στην άσκηση, ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε και προτίμησε να κάνει τη βολή κανονικά.φε σε ευχαριστώ που είχα την τιμή να σε γνωρίσω. Καλό παράδεισο να έχεις….».

Epop

Αναστάσιος Μεζάλας

Ο 34χρονος Αναστάσιος Μεζάλας ήταν πατέρας ενός βρέφους μόλις εννέα μηνών, ενώ, πρόσφατα η οικογένειά του είχε βυθιστεί στο πένθος καθώς είχε φύγει από τη ζωή η μητέρα του.

Epop 2

Γιώργος Ορφανίδης

Ο Γιώργος Ορφανίδης 33 ετών, παντρεμένος. Ήταν ένα παιδί συγκροτημένο, που καταγόταν από τις Σέρρες και έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Οι φίλοι του γέμισαν τον τοίχο του στο Facebook με μηνύματα που αποδεικνύουν το πόσο ξεχωριστός ήταν στη ζωή τους: «Παλικάρι και ψυχή από τις λίγες φίλε Κώστα για άσους είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και να περάσουμε σχεδόν κάθε εύκολη ή δύσκολη κατάσταση μαζί». «Φίλε συνάδελφε σε ευχαριστώ που είχα την τιμή να σε γνωρίσω. Καλό παράδεισο να έχεις….».

Πως έγινε η τραγωδία

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Κατά πληροφορίες, πριν τη μοιραία βολή που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών και του 19χρονου οπλίτη θητείας είχαν προηγηθεί κι άλλες βολές.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81
χιλ., «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση, αναφέρουν ότι το βλήμα έσκασε μέσα στον σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής. Από το ΓΕΣ δεν σχολίαζαν τις πληροφορίες αυτές παραπέμποντας στην αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας