21:21 Κυριακή 28 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Απίστευτη πρόκληση Αλβανών στο ματς με την Σερβία (φωτο-video)

Απίστευτη πρόκληση Αλβανών στο ματς με την Σερβία (φωτο-video)

Από νωρίς το παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2016 μύριζε… μπαρούτι, καθώς οι διαφορές που έχουν οι δύο χώρες από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου είναι τεράστιες με το μίσος να μαίνεται.

Στο 41ο λεπτό του αγώνα έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι, το οποίο έσερνε μια σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» που περιελάμβανε και την… μισή Ελλάδα!

Κάρολος Παπούλιας: Εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό…

andrianos-papoulias

Το θέμα σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Δείτε τον σχετικό διάλογο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Είδατε τα επεισόδια στο Βελιγράδι;

Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ:  Ναι, και αυτά θέλουν προσοχή, όπως είδατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Εκμεταλλεύονται μερικοί τον αθλητισμό και είναι κρίμα.  Η ιδεολογία του αθλητισμού είναι πάνω από τέτοιες καταστάσεις.

Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ:  Βεβαίως.  Είναι θλιβερό αυτό που έγινε και θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί τα προβλήματα δημιουργούνται ακριβώς με τέτοιου είδους ενέργειες.

albania

Κάτι που μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο απρόσμενο ήταν -απ’ τη στιγμή που είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών, ενώ η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα συλλαμβάνει όποιον Αλβανό επεδίωκε να προσεγγίσει το στάδιο.

Τα έκτροπα ωστόσο δεν άρχισαν όταν πέρασε η σημαία, αλλά όταν ο Στέφαν Μίτροβιτς πήδηξε, την έπιασε και την κατέβασε. Μια κίνηση που εξαγρίωσε παίκτες της Αλβανίας κι έφερε γενικότερη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο -όπου γρήγορα άρχισαν να εισβάλλουν και οπαδοί.

Υπό την πίεση των γεγονότων λοιπόν και χωρίς καμία εγγύηση ότι τα πνεύματα θα κατευναστούν και ότι για κάποια άλλη αφορμή δεν θα ξεσπάσουν ξανά ταραχές, ο Άγγλος διαιτητής Άτκινσον πήρε αρχικά τις ομάδες στ’ αποδυτήρια και κατόπιν αποφάσισε την  οριστική διακοπή του ματς.

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο συμβάν συνελήφθη ως ύποπτος ο αδελφός του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, καθώς φαίνεται να είναι αυτός που οργάνωσε το σχέδιο. Άλλωστε, στην κατοχή του βρέθηκε ένα τηλεχειριστήριο και ένα αμερικανικό διαβατήριο!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας