22:08 Κυριακή 5 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

«Ένας ήρωας με παντούφλες» από τον Μπέζο

«Ένας ήρωας με παντούφλες» από τον Μπέζο

Επίσημη πρεμιέρα έκανε χθες στο θέατρο Βρετάνια το “Ένας ήρωας με παντούφλες”

Η ταινία του ’57 από τον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, μεταφέρθηκε επιτυχώς στο σανίδι του θεάτρου από τον Γιάννη Μπέζο και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και όπως ήταν φυσικό,  πληθώρα επωνύμων έσπευσε να παρακολουθήσει τον αγαπημένο ηθοποιό! Όλοι οι πρώην συνεργάτες του από το “Άκρως οικογενειακόν” ήταν εκεί καθώς και η γυναίκα του Ναταλία Τσαλίκη η οποία περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προχωρήσει στο θέατρο όπου και κάθισε 4η σειρά!

enas_iroas_me_pantofles-3

Η πλοκή αφορά στον απόστρατο στρατηγό «Δεκαβάλλα», που ζει φτωχικά αλλά τίμια, με τη γυναίκα του και την κόρη του όταν δέχεται την επίσκεψη του εξαδέλφου του, ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα, για να τον τιμήσει, αποφάσισε να αναγείρει τον ανδριάντα του, στην πλατεία μπροστά από το σπίτι του. Ο καλοκάγαθος «ήρωας» δε θα αργήσει να συνειδητοποιήσει πως η αιτία αυτής της κίνησης, δεν είναι παρά μια κομπίνα, για να τσεπώσουν οι «επιτήδειοι» κάποια εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά. «Το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού. Στη βαθιά πίστη σε κάτι που ονομάζεται καθήκον. Ίσως η λέξη τρομάξει μερικούς. Μακάρι. Να μπει στη ζυγαριά με την κομπίνα και την ανηθικότητα. Τότε το αριστουργηματικό αυτό έργο θα τα έχει καταφέρει». σημειώνει ο Γιάννης Μπέζος.

Μία άξια παράσταση για τη σημειολογία της αφού 55 χρόνια μετά συμβολίζει την Ελλάδα του σήμερα, αλλά και ευχάριστη αφού σαν θεατές δεν καταλάβαμε για πότε πέρασε η ώρα και τελείωσε!

Παρόλα αυτά τα ευτράπελα δεν έλειψαν καθώς επώνυμοι αλλά και δημοσιογράφοι περίμεναν στην ουρά για τις προσκλήσεις τους τουλάχιστον 1μιση ώρα με αποτέλεσμα η παράσταση να ξεκινήσει στις δέκα για να διακοπεί δυσάρεστα μισή ώρα αργότερα από το Βλαδίμηρο Κυριακίδη που σηκώθηκε πάνω φωνάζοντας”ένα γιατρό”,  αφού ένας από τους θεατές έπαθε κάποιου είδους επεισόδιο με την καρδιά του. Περιστατικό που δημοσιοποίησε πρώτο το ereportaz. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μπέζος διέκοψε κατευθείαν και κατέβηκε κάτω στο κοινό έντρομος να βοηθήσει όπου εκεί ο Μάρκος Σεφερλής προσπαθούσε να παραθέσει τις πρώτες βοήθειες. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη πήγαινε πάνω κάτω στη σκηνή μη ξέροντας τι να κάνει προσπαθώντας  να καταλάβει τι έχει συμβεί

Τελικά το επεισόδιο έληξε ευχάριστα αφού ο θεατής συνήλθε και η παράσταση συνεχίστηκε ένα τέταρτο αργότερα!

Συντελεστές:

Γιάννης Μπέζος
Δάφνη Λαμπρόγιαννη
Τάσος Γιαννόπουλος
Κώστας Φλωκατούλας
Αλμπέρτο Φάις
Δημήτρης Κανέλλος
Αμαλία Νίνου
Ντένια Στασινοπούλου
Ελένη Τσιμπρικίδου
Δημήτρης Λιόλιος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας