7:11 Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Επεισόδια μετά την πορεία των φοιτητών στο Πολυτεχνείο (φωτο-video)

Επεισόδια μετά την πορεία των φοιτητών στο Πολυτεχνείο (φωτο-video)

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Πολυτεχνείο, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας σύλλογοι φοιτητών.

Ομάδα περίπου 50 νεαρών επιχείρησε να εισβάλει στο χώρο του ιδρύματος σπάζοντας το λουκέτο. Αμέσως επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που διέλυσαν τους νεαρούς με ρίψη δακρυγόνων και χημικών.

Κατεπείγουσα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τραυματισμό φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τις πληροφορίες για τραυματισμό φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε λίγο μετά τις 20:00 όταν οι φοιτητές κατάφεραν να ανοίξουν την πύλη επί της οδού Στουρνάρη, η οποία ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκ νέου συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

ΜΑΤ απέκλεισαν τη Νομική – Επεισόδια με φοιτητές

Νωρίτερα. η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη σχολή προκάλεσε την αντίδραση ομάδας φοιτητών, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να τους απωθήσουν.

Βούλτεψη: Η νομιμότητα θα επιβληθεί στα Πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα αστυνομικές ομάδες στην Ακαδημίας περιόριζαν άλλη ομάδα φοιτητών που είχε προσωρινά καταλάβει το οδόστρωμα, κρατώντας πανό, το οποίο έγραφε: «Έξω η αστυνομία από το πανεπιστήμιο – Παραίτηση Φορτσάκη τώρα».

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, προκλήθηκε νέος γύρος έντασης ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους φοιτητές, οι οποίοι κατέκλυσαν τον πεζόδρομο μπροστά από τη σχολή της Νομικής. Ένας από τους φοιτητές, με ματωμένο το πρόσωπό του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι χωρίς λόγο δέχτηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Φορτσάκη».

Από το βράδυ της Τετάρτης διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες βρίσκονται έξω από την Νομική Σχολή Αθηνών, προκειμένου να μην γίνει κατάληψη ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος από σήμερα Πέμπτη κατά τη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων με αίτημα την επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, και εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας και με αίτημά της προς την ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν έντονες αστυνομικές δυνάμεις.

Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστήμια αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την επέτειο για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας