22:54 Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Επιστολή - φωτιά Ρωμανού μετά το «όχι» στο αίτημά του (video)

Επιστολή - φωτιά Ρωμανού μετά το «όχι» στο αίτημά του (video)

Λίγη μόνο ώρα αφότου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών ο 21χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», εξέδωσε ένα κείμενο στο οποίο εκφράζει -όπως ο ίδιος αναλύει- «τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο πατέρας του κρατουμένου, Γιώργος, εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου κάνοντας λόγο για «υποκριτική στάση» εκ μέρους του.

«Ασχολείται εδώ και δύο χρόνια με τα βραχιολάκια» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν παρακαλάω, ούτε θα θέσω σε κοινή θέα τα συναισθήματά μου» τόνισε και πρόσθεσε: «Το παιδί μου ακολουθεί μια προσωπική ηθική στάση και δεν διστάζει να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του. Αν πάθει κάτι, θα φταίει η κυβέρνηση».

Ραγκούσης: Αναμενόμενη απόφαση

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, χαρακτήρισε μιλώντας αποκλειστικά στο ereportaz, απαράδεκτη απόφαση αλλά αναμενόμενη την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.

Ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως σκέφτονται να τον μεταφέρουν πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha, σχολιάζοντας την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Ρωμανός αμετάθετα θα παραμείνει στην απεργία πείνας απέναντι στην αδιαλλαξία της πολιτείας».

Η επιστολή Ρωμανού

romanos2_1

Υπό τον τίτλο «Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες», ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, προσπερνώντας την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνει πίσω και όπως τονίζει πως «απαντάει» με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο.

Ο νεαρός κρατούμενος, ο οποίος αρνείται να φάει τις τελευταίες 24 ημέρες και έχει χάσει πάνω από 17 κιλά, καταδικάζει, μάλιστα, τους αυτόκλητους υπερασπιστές του και ειδικά «Συριζέους και λοιπούς εμπόρους ελπίδων» αναφέροντας ότι όσοι έχουν εμφανισθεί «έχουν φάει πόρτα χωρίς διάλογο».

Όπως υποστηρίζει, αν το κράτος τον «δολοφονήσει» με την στάση του, «ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους».

Στο κείμενό του ο 21χρονος αναφέρει πως από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχε πει στην παρέμβασή του στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος -όπως αναφέρει- τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή του.

Δόθηκαν εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα

Όπως αναφέρει, η προσφυγή του σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε «με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή».

«Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί», υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11:30, το συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος είχε ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος του 21χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνας για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Ομοφοβικός ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης

«Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες»: το κείμενο του Νίκου Ρωμανού

303 (μέχρι στιγμής) δημοσιογράφοι υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Κλειστό το μετρό σε Εθνική Άμυνα και Πανόρμου

«Θα επιμείνει μέχρι τέλους»

Γιώργος Ρωμανός: «Υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στο γιο μου, θα είναι ο Αθανασίου» (φωτο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας