16:37 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και στη νότια Ελλάδα σήμερα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα κατά τόπους 7 με 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 10 με 13 βαθμούς, ενώ στα νησιά και στα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει στους 16 με 18 βαθμούς.

Ήδη βροχές έχουν «χτυπήσει» τα νότια και βόρεια προάστια της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά για την Πέμπτη :

Στη Θράκη και στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται, νεφώσεις, σποραδικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια.

Στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις, αλλά λίγες βροχές.

Στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στα Κύθηρα προβλέπονται, κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες.

Στην Κρήτη αναμένονται, δυνατές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που από νωρίς το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα πνέουν θυελλώδεις.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα οι βροχοπτώσεις σε ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε: το πρωί συννεφιά, το μεσημέρι βροχές, το απόγευμα και το βράδυ δυνατές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα σε Αθήνα και Πειραιά θα δείξουν έως 15 βαθμούς και τα θερμόμετρα σε Αθήνα και Πειραιά θα δείξουν μέχρι 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας