4:28 Κυριακή 5 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Washington Post: Η Ελλάδα ίσως φύγει απο το ευρώ (φωτο)

Washington Post: Η Ελλάδα ίσως φύγει απο το ευρώ (φωτο)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, αποδίδει την πιθανότητα αυτή στην νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την συμμαχία που έχει δημιουργήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ωστόσο, το δημοσίευμα θεωρεί ότι επειδή το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά μεγάλο, συν το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει τους μηχανισμούς προστασίας για να μην διαδοθεί η κρίση,το Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η εφημερίδα, μεταξύ άλλων, θεωρεί ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους έγινε και μάλιστα γενναιόδωρα στο παρελθόν, συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα κοψίματα. Επίσης, γράφει οτι η πολιτική των Ευρωπαίων ηγετών, παραμένει σταθερή στο ελληνικό ζήτημα, παρόλα αυτά, «πιστεύεται ότι και οι πιο σκληροπυρηνικοί τηςΕυρώπης όπως ο Φιλανδός πρωθυπουργός, πιστεύουν ότι μια παράταση μπορεί να δοθεί, αλλά τίποτα παραπάνω».

Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι το Grexit, μπορεί να μην επηρεάσει άμεσα την Ευρώπη καθώς υπάρχουν αμυντικοί μηχανισμοί, ωστόσο, το ρίσκο υπάρχει, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει ντόμινο με αρχή τηνΙσπανία, αποκαλώντας μάλιστα την κατάσταση αυτή «πανικό» (panic), φτιάχνοντας τη λέξη «Spanic»…

post

post-1

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας