5:19 Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Συνέντευξη Τύπου για να μαζέψουν το... μπάχαλο

Συνέντευξη Τύπου για να μαζέψουν το... μπάχαλο

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με αφορμή το «αλαλούμ» που έχει προκύψει όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται υπό κράτηση στη χώρα μας και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι όσοι περνούν τα ελληνικά σύνορα, δεν θασυλλαμβάνονται. Θα γίνεται καταγραφή και αμέσως μετά οι παρανόμως εισελθόντες θα έχουν την δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

Παράλληλα, αν εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Το επίμαχο έγγραφο φέρει την υπογραφή του υποστράτηγου Γεώργιου Νίτσα, προϊστάμενου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και σε αυτό περιγράφεται τόσο η διαδικασία απελευθέρωσης των παράνομων μεταναστών από τα κέντρα κράτησης, ενώ υπάρχει και η οδηγία να μην γίνονται συλλήψεις όσων εισέρχονται παρανόμως στη χώρα.

Αυτό είναι το επίμαχο έγγραφο…

Έγγραφο

Έγγραφο

Σαμαράς: «Μαγνήτης προσέλκυσης παράνομων μεταναστών η Ελλάδα»

«Αυτή η κίνηση είναι απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική», τονίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλεί την κυβέρνηση να αρθεί η απόφαση. «Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας