19:55 Κυριακή 5 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Το ευχαριστώ του Άκη

Το ευχαριστώ του Άκη
Του Πέτρου Κουσουλού 
Την ανάγκη να ευχαριστήσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και τους αστυνομικούς , μετά το  μετά το αίσιο τέλος που είχε η πρόσφατη περιπέτεια της γυναίκας του Βίκυς Σταμάτη, ένιωσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Μιλώντας αποκλειστικά στο ereportaz , ο πρώην υπουργός τόνισε:
  • Atsoxatzopoulos-kykloforei-imigymnos-stis-fylakes-korydallou-1-315x236«Θέλω να πω από την γυναίκα μου και εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους επιβαρύνθηκαν στην λειτουργία τους το διήμερο αυτό μετά το Δικαστήριο .
  • Στους θεσμούς και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.
  • Στους γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του Συστήματος Δημόσιας Υγείας .
  • Στις Δυνάμεις και τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας.

Οι ώρες αγωνίας και η συνάντηση Ραγκούση-Τσοχατζόπουλου

fragkiskos-ragkousis-arxeiou

Συνάντηση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είχε λίγες ώρες πριν την παράδοση της Βίκυς Σταμάτη ο δικηγόρος της  Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ο πρώην Υπουργός Άμυνας είχε ζήτησε από τον δικηγόρο της συζύγου του να τον επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να συζητήσουν για την απόδραση της.

Το ereportaz , μάλιστα είχε επικοινωνήσει με τον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος δήλωσε: «Πήγα στις φυλακές Κορυδαλλού και μίλησα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Συζητήσαμε μια ώρα. Μου εξέφρασε τον προβληματισμό του και ιδιαίτερα την ανησυχία του για την σύζυγο του, η οποία είναι ασθενής. «Κάποιοι έχουν ευθύνες που μία ασθενής κατάφερε να αποδράσει. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα αναζητήσει τις ευθύνες αυτές μέσα στη μέρα».

«Τόσο εγώ όσο και ο Άκης Τσόχατζόπυλος πιστεύουμε ότι η κα. Σταμάτη δεν ήταν σε θέση να οργανώσει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρει κανείς που βρίσκεται και θα έπρεπε να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Τι θα γίνει τώρα; Είναι όλα στον αέρα. Ακόμα και η ίδια της η ζωή. Υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στον εαυτό της. Έχει βαρύ ψυχιατρικό νόσημα. Χρειάζεται φάρμακα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιστροφή στο Δρομοκαΐτειο

Επιμένει ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, πως δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Δρομοκαΐτειο. Την ίδια ώρα πάντως και ενώ η κυρία Σταμάτη έχει επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο, με τη βοήθεια τουλάχιστον μιας γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της απόδρασης όμως, πιστεύουν οι αστυνομικοί, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και έτσι αυτοί που είχαν οργανώσει το σχέδιο αποφάσισαν πως το καλύτερο θα ήταν η Βίκυ Σταμάτη να παραδοθεί. Το τι πήγε «στραβά» δεν είναι ακόμα σαφές, όμως το πιθανότερο είναι πως σκοπός της απόδρασης ήταν να δει η Βίκυ Σταμάτη το γιο της, κάτι που δεν κατέστη τελικά δυνατό.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Βίκυς Σταμάτη στη ΓΑΔΑ, ο Εισαγγελέας Πεπόνης που την εξέτασε, ζήτησε να είναι μόνος του μαζί της στην αίθουσα, για να δει υπό ποιες συνθήκες έγινε η απόδρασή της. Αργότερα την εξέτασε και ιατροδικαστής, καθώς έφερε επιπόλαιες εκδορές στα χέρια και τα πόδια.

Λίγο μετά τις 22:30 ολοκληρώθηκε η εξέταση της κυρίας Σταμάτη από τους Εισαγγελείς στη ΓΑΔΑ και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου οδηγήθηκε πίσω στο Δρομοκαΐτειο, όπου και κρατούνταν μέχρι την απόδρασή της.

Διαβάστε επίσης: 

«Θέλω να δω τον γιο μου»

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας