9:55 Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

4 πεντανόστιμοι τρόποι να απολαύσουμε το αρνάκι που περίσσεψε

4 πεντανόστιμοι τρόποι να απολαύσουμε το αρνάκι που περίσσεψε

Την Κυριακή του Πάσχα φροντίζουμε να μην πετάξουμε τα κρεατικά που περίσσεψαν στο τραπέζι αλλά να τα εκμεταλλευτούμε έξυπνα με 4 πεντανόστιμους zero waste τρόπους. Όσο κι αν έχουμε συνηθίσει το Πάσχα να απολαμβάνουμε στο πιάτο καλοψημένο αρνάκι μαζί με τηγανητές πατάτες και διάφορα άλλα λαχταριστά ορεκτικά, υπάρχουν ορισμένες ευφάνταστες συνταγές που αποδεικνύουν πως υπάρχουν και άλλες εξίσου νόστιμες επιλογές. Ποιες είναι αυτές; Nα ψιλοκόψουμε το κρέας που περίσσεψε για τη γέμιση μιας χορταστικής κρεατόπιτας, να το σερβίρουμε σαν μεζεδάκι μαζί με χειροποίητες σος, να το βάλουμε σε μια σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά ή ακόμα και σε ένα σάντουιτς φτιάχνοντας ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα που θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Ας δούμε παρακάτω 4 ιδέες για νόστιμες συνταγές:

Σαλάτες

Μια εύκολη και πολύ γρήγορη επιλογή είναι να προσθέσουμε ψιλοκομμένο το αρνάκι ή οποιοδήποτε άλλο κρέας σε μια δροσερή σαλάτα φτιάχνοντας με τον τρόπο αυτό ένα γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Οποιοδήποτε λαχανικό μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με το ψητό αρνάκι: η αγκινάρα και το κολοκυθάκι για παράδειγμα γίνονται πετανόστιμες ζεστές σαλάτες μαζί με μυρωδικά εποχής και βραστό αυγό. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τυρί για μια έγτρα αλμυρή γευστική ένταση ή να φτιάξετε μια σπιτική σάλτσα για να συνοδεύσει μοναδικά τη σαλάτα σας.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές:

Ζυμαρικό κουσκούς με αρνί και σάλτσα μπαχαράτ
Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως ή και ως σαλάτα, δίνοντας μια εξαιρετική ιδέα για το πώς θα αξιοποιήσετε το αρνί που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι.

Σαλάτα με αγκινάρες Τήνου και λαδοτύρι
Ιδιαίτερη και ανοιξιάτικη σαλάτα με τρυφερές μαριναρισμένες αγκινάρες Τήνου, λαδοτύρι και μέντα, συνδυασμοί γεύσεων που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Πίτες

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για παραδοσιακές κρεατόπιτες αλλά εμείς προτείνουμε μία zero waste εκδοχή για να τη φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με το αρνάκι που περίσσεψε από το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Εναλλακτικά και για όσους αγαπούν την πίτσα, μπορούν να ψιλοκόψουν τα κομμάτια του αρνιού και να τα βάλουν μαζί με λίγη φέτα και σάλτσα ντομάτας πάνω σε μια σπιτική ανοιχτή πίτσα από ζύμη κουρού. Φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά, αλλαντικά και άλλα τυριά δημιουργώντας εκ του μηδενός την εκδοχή της αρεσκείας μας.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:

Μια νόστιμη πίτα που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ψητό κρέας που περισσεύει από το πασχαλινό τραπέζι.

Ανοιχτή πίτα με γύρο αρνιού, φέτα και σάλτσα πιπεριάς
Μια διαφορετική πίτα-πίτσα, για όσους αγαπούν το αρνί και όχι μόνο!

Σάλτσες

Ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μικρές ποσότητες κρέατος που περίσσεψαν είναι να τις σερβίρουμε μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες σαν μεζέ μαζί με σπιτικές σάλτσες. Φτιάξτε μια σπιτική σος μουστάρδας, μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με φρέσκα μυρωδικά ή μια κόκκινη με βάση την πιπεριά Φλωρίνης και απολαύστε τις τελευταίες μπουκιές κρέατος με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές:

3 σάλτσες για το ψητό
3 υπέροχες σάλτσες -μία πάπρικας με έμπνευση από τη Μακεδονία, μια δροσερή με μυρωδικά και ένα τζατζίκι λαχανικών χωρίς σκόρδο- αντικαθιστούν την κλασική επιλογή της μουστάρδας και δίνουν μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά.

Συριανή μαϊντανοσαλάτα
Η μαϊντανοσαλάτα από τη Σύρο με το υπέροχο χρώμα της θα ανοίξει την όρεξη στους καλεσμένους σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο, ειδικά επάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.

Σνακ

Ίσως η πιο εναλλακτική και νόστιμη επιλογή για να απολαύσουμε το αρνάκι κάθε ώρα της ημέρας. Μέσα σε δύο φέτες αφράτου ψωμιού – η τσιαπάτα εδώ ταιριάζει ιδιαίτερα- ή προζυμένιου και χωριάτικου για όσους το προτιμούν, το αρνί ή το κατσικάκι γίνεται το απόλυτο υλικό για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ. Φροντίζουμε να το ψιλοκόψουμε σε μπουκίτσες, να προσθέσουμε το αγαπημένο μας τυρί, μυρωδικά για έξτρα άρωμα και γεύση και να απολαύσουμε το σάντουιτς οπωσδήποτε ζεστό και καλοψημένο. Παράλληλα, δοκιμάζουμε τα αρνίσια συκωτάκια -ή και το αρνί- πάνω σε ζεστές μικρές φέτες ψωμιού ραντισμένο με ελαιόλαδο για ένα πεντανόστιμο σνακ ή ορεκτικό για τις επόμενες ημέρες.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές μας:

Αρνάκι ψημένο σε ψωμί
Για να απολαύσετε χωρίς πολλές προετοιμασίες ένα πολύ εύκολο και νόστιμο έδεσμα για το γιορτινό και κυριακάτικο τραπέζι.

Τηγανιά με συκωταριά, κρεμμυδάκι και άνηθο
Η αρνίσια συκωταριά είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι. Στα συν και ότι ετοιμάζεται στο πι και φι.

 

 

πηγή: cantina.protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας