22:38 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σήμερα η Δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο - Τι δήλωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης (Βίντεο)

Σήμερα η Δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο - Τι δήλωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης (Βίντεο)

Επαναλαμβάνεται σημερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εξ αναβολής δικη για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018 στην οδό Γλαδστωνος στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τη δικογραφία αποδίδονται ευθύνες σε έξι κατηγορούμενους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι για την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία όπως ζητεί η οικογένεια του. Έξω απο το δικαστήριο έχουν ληφθεί ισχυρα μέτρα ασφαλείας ωστόσο περαν των γονέων του θύματος δεν υπάρχει κινητοποίηση από την πλευρα των υποστηρικτών του άτυχου νέου.  Τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου εκφράζουν εκπρόσωπο του νομικου κόσμου που βρίσκονται από το πρωι στο μικτό Ορκωτό Αθηνων. Μεταξυ αυτών ο θ. Καμπαγιάννης ο οποίος ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της δικης αφορά κάθε δημοκρατικό και σκεπτόμενο πολίτη

 

Ζακ Κωστόπουλος / Το χρονικό του εγκλήματος – Κομβική η δίκη – Ζητά ρόλο παρατηρητή η Διεθνής Αμνηστία

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου στην δίκη 

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗ

Συγκέντρωση έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (Δέγλερη 4) για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η Πρωτοβουλία Justice for Zak/Zackie, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ζακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Η δίκη που ξεκινά σήμερα, τρία χρόνια μετά το έγκλημα, έχει ζητήσει να συμμετέχει ως επίσημη παρατηρήτρια της δίκης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η Διεθνής Αμνηστία, γεγονός ενδεικτικό της σπουδαιότητας της δίκης για τον αγώνα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Η πρακτική αυτή είναι συνδεδεμένη με τα διεθνή πρότυπα δίκαιης δίκης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος σε δημόσια ακρόαση και της αρχής της δικαιοσύνης. Η δίκη αυτή είναι σημαντική καθώς σχετίζεται με θεμελιώδεις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης του κράτους να προστατεύει το δικαίωμα στη ζωή», όπως αναφέρεται σχετικά.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι επίσης ότι «ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ακτιβιστής, drag-queen, και υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των οροθετικών ανθρώπων. Έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2018 έπειτα από εξαιρετικά βίαιη επίθεση που δέχτηκε αφού μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας και παγιδεύτηκε μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό του, ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη».

Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, έχει συγκεντρώσει και έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας περισσότερες από 101.000 υπογραφές ανθρώπων από όλον τον κόσμο, που ζητούν εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης στο θύμα και την οικογένειά του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας