0:16 Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητος - Μπορεί, χωρίς τον κ. Βαρουφάκη, να ρίξει ξανά την οικονομία στα βράχια

Α. Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητος - Μπορεί, χωρίς τον κ. Βαρουφάκη, να ρίξει ξανά την οικονομία στα βράχια

«Την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ρεαλιστικό και ταυτόχρονα οραματικό πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, καλά μελετημένο και αυστηρά κοστολογημένο, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 9 δισ. ευρώ στην τετραετία.

Δυο μέρες μετά, διαβάζοντας το νέο πρόγραμμα της αντιπολίτευσης, ομολογούμε πως ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον εαυτό του καταθέτοντας ένα σχέδιο που κοστίζει 83 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 40 δισ. ευρώ παραπάνω από το ήδη εξωφρενικό πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος.
Επισημαίνει ότι αυτή η εξωπραγματική έκθεση ιδεών, όπως χαρακτηρίζει το σχέδιο, αποκλείει οριστικά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και οδηγεί σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία.

«Εκτός εάν οι συντάκτες του προγράμματος διακατέχονται από τη βαθιά πεποίθηση ότι όντως δεν θα κληθούν ποτέ να το εφαρμόσουν, άρα μπορούν ανέξοδα να τάζουν λαγούς με πετραχήλια» σημειώνει και προσθέτει: «Τελικά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητος και ότι μπορεί και χωρίς τον κ. Βαρουφάκη να ρίξει ξανά την οικονομία της χώρας στα βράχια».

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα και στους πολίτες ότι η κυβέρνηση της κ. Τρας στο Ηνωμένο Βασίλειο κράτησε μόλις 45 μέρες με ένα αντίστοιχης έμπνευσης σχέδιο που έφερε τη βρετανική οικονομία στο χείλος του γκρεμού και ρωτάει «Μια «προοδευτική διακυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη πόσο λέτε να κρατήσει;»

«Στην κάλπη της 21ης Μαΐου λέμε όχι στους επικίνδυνους» τονίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

Τα βιογραφικά των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας