11:06 Κυριακή 21 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αυτό είναι το νέο μεγαλύτερο κτήριο γραφείων στον κόσμο – Ξεπέρασε το Πεντάγωνο

Αυτό είναι το νέο μεγαλύτερο κτήριο γραφείων στον κόσμο – Ξεπέρασε το Πεντάγωνο

Το Surat Diamond Bourse στην Ινδία κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πρόσφατα το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ως το μεγαλύτερο κτήριο γραφείων στον κόσμο.

Το 15ώροφο συγκρότημα έχει κατασκευαστεί πάνω σε περισσότερα από 35 στρέμματα γης. Οι αρχιτέκτονες του εμπορικού κέντρου λένε ότι περιλαμβάνει πάνω από 7,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια επιφάνειας.

Μαρμάρινα δάπεδα και γεμάτα φως αίθρια συνδέουν πάνω από 4.700 χώρους γραφείων, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν και ως μικρά εργαστήρια κοπής και στίλβωσης διαμαντιών. Άλλωστε το Surat Diamond Bourse δημιουργήθηκε για να στεγάσει τη βιομηχανία διαμαντιών της πόλης Surat, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

«Η πρωτεύουσα των διαμαντιών»

Το Surat Diamond Bourse χαρακτηρίζεται ως σημαντικός προορισμός για περισσότερους από 65.000 επαγγελματίες διαμαντιών. Το έργο, του οποίου το κόστος κατασκευής ανήλθε στα 388 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει 131 ανελκυστήρες και χώρους εστίασης, λιανικής πώλησης, ευεξίας και συνεδριακών εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους.

Το Surat Diamond περιλαμβάνει πάνω από 7,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια επιφάνειας

Στην πόλη Surat, η οποία βρίσκεται 240 χιλιόμετρα βόρεια της Βομβάης, κόβεται περίπου το 90% όλων των διαμαντιών του πλανήτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Προεδρικές με απρόβλεπτο «εγκεφαλογράφημα» στις ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας