21:38 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας - Δήμαρχος Παλαμά: Μαλώνουν πάνω στο γκρεμισμένο φράγμα…

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας - Δήμαρχος Παλαμά: Μαλώνουν πάνω στο γκρεμισμένο  φράγμα…

«Σφάχτηκαν» ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου για το ποιος έχει την ευθύνη για τις πλημμύρες στον Παλαμά.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και ο δήμαρχος Παλαμά σφάζονται για την «εγκληματική αποφαση να κατεδαφιστεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη, ενέργεια που έφερε τις πλημμύρες στον Παλαμά


Κατά το οδοιπορικό μας στον Παλαμά, οι άνθρωποι, οι πολίτες μάς το είπαν καθαρά και ξάστερα. «Τρύπησαν το φράγμα και νερά αντί να πέσουν στην Καρδίτσα, έπεσαν στον Παλαμά».

Όλα αυτά τα επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του εκσκαφέα που έκανε την τρύπα, ο οποίος είπε πως είχε την έγκριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το ίδιο ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος.

Ο κ. Νούσιος σε δηλώσεις του στον Alpha ανέφερε ότι η εντολή δόθηκε κατόπιν παρότρυνσης του δημάρχου, τον οποίο εμπιστεύτηκε. Συγκεκριμένα είπε: «Εκείνο το βράδυ με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, κ. Σακελλαρίου, εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα». Ακόμα είπε: «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον ‘‘Ιανό’’ και στον ‘‘Διομήδη”, όταν είχε πει να γίνει τομή στο ανάχωμα».

Ο κ. Νούσιος ρωτήθηκε τι θα γινόταν αν ο δήμαρχος δεν είχε εμπειρία. Η απάντησή του ήταν ότι είτε θα έστελνε την αρμόδια υπηρεσία, είτε θα πήγαινε στο σημείο ο ίδιος.

Επιπλέον ανέφερε πως χωματουργός τού κατήγγειλε ότι του δόθηκε εντολή να κάνει τομή στο ανάχωμα, τονίζοντας ότι «είπε την αλήθεια. Από την Περιφέρεια πήρα τον χωματουργό και του είπα ‘‘συνεννοήσου με τον πρόεδρο και κάνε αυτό που πρέπει για να σωθεί το χωριό”. ‘‘Ακόμη και το ανάχωμα;’’.

‘‘Ακόμη και το ανάχωμα”. Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη».

Τέλος, κ. Νούσιος είπε ότι συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και τον εμπιστεύθηκε επειδή στο παρελθόν όσα είχε προτείνει είχαν λειτουργήσει.

Παραδέχθηκε ότι τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην περιφέρεια «δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο, όλα δουλεύουν με την πρακτική και με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν».

Η «ΜΠΑΜ» επικοινώνησε με τον κ. Νούσιο, ο οποίος είπε πως όσα είχε να δηλώσει τα δήλωσε την περασμένη Πέμπτη και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο!

Αντεπίθεση

Ο δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Η ευθύνη είναι καθαρά της Περιφέρειας. Ο εργολάβος κατονομάζει τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο ότι από αυτόν πήρε την εντολή για να ανοίξει τομή στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, το βράδυ που ξέσπασε η κακοκαιρία ‘‘Daniel’’. Δεν έδωσα εγώ καμία εντολή. Θα πρέπει να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στο δέντρο, αλλά να βλέπουμε και το δάσος, γιατί η ευθύνη είναι γενικότερη σε αυτή τη θεομηνία κι όχι μόνο του Δήμου και της Περιφέρειας»

Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, υποστήριξε ακόμα πως το πρόβλημα που έχει δεν είναι με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, αλλά με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο, τονίζοντας: «Ό,τι είχε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Δεν έχει κανένα νόημα. Αν ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό το θέμα… Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση. Το γυρνάω γιατί πρέπει να μπει μια τελεία. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που είναι τεράστια».
Για την εισαγγελική παραγγελία υπογράμμισε: «Η εισαγγελική παραγγελία έχει δοθεί, όλες οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί και θα αξιολογήσει και θα κρίνει η επιτροπή. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Εγώ βάζω μια τελεία».

Ο δήμαρχος Παλαμά έκανε και διευκρινιστική δήλωση για τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την εμπλοκή του στην υπόθεση λέγοντας:
«Έγιναν ατυχείς δηλώσεις, ειδικά από εμένα. Δεν άκουσα ότι οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν στον κ. Αγοραστό. Εγώ αναφερόμουν στον αντιπεριφερειάρχη. Την πληρώνει ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση. Με τον αντιπεριφερειάρχη είναι η αντιπαράθεσή μου, δεν έχει σχέση ο περιφερειάρχης», είπε σχετικά, προσθέτοντας για το σπάσιμο του φράγματος πως «υπάρχει μελέτη για τα νερά, δρούμε σύμφωνα με αυτή. Ο Παλαμάς συγκεντρώνει 10 παραποτάμους του Πηνειού. Η παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα, έσωσε δύο χωριά, τα οποία πλημμύρισαν μετά από δύο ημέρες, καθώς ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Δεν έκανε ζημιά σε κάποιο χωριό».

φράγμα

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος

φράγμα

Ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Σκέρτσος: Θα είμαστε αμείλικτοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει

Γ. Γεραπετρίτης: «Σήμερα η πατρίδα πενθεί»

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας