6:02 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Από τον Καραμήτσο (protothema), πήγαν στον... Ράπτη (iefimerida)

Από τον Καραμήτσο (protothema), πήγαν στον... Ράπτη (iefimerida)

Αν και ναυάγησαν οι επαφές με τον Τάσο Καραμήτσο για την αγορά της ιστοσελίδας «protothema» και, βέβαια, της ομώνυμης εφημερίδας, η επιχειρηματική ομάδα των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου προχώρησε αμέσως στο plan B, που προέβλεπε τη στροφή στο «iefimerida». Και ο Χρήστος Ράπτης, άλλωστε, είχε περάσει από το «Πρώτο Θέμα» και σε μεγάλο βαθμό τα δύο sites έμοιαζαν σε πολλά σημεία. Η επιθυμία των επενδυτών να αυξήσουν την επιρροή τους στην ενημέρωση οδήγησε τις δύο πλευρές σε συμφωνία. Με βάση τις διαρροές, το ύψος της εξαγοράς ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ.

Η νέα επένδυση από την τριάδα των επιχειρηματιών ανατρέπει τα δεδομένα στη διαδικτυακή ενημέρωση, διότι το «iefimerida» βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις επισκεψιμότητες. Προστίθεται, μάλιστα, στο «flash.gr». Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα sites θα χωριστούν όπως και τα κανάλια. Το Action 24 φέρει μια φιλοκυβερνητική ταυτότητα. Το ίδιο θα συμβεί και με το νέο απόκτημα του ομίλου. Αντίθετα, το… παιδί του Flash, όπως και το Attica γέρνουν προς την Κεντροαριστερά. Παλαιότερα πιο πολύ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως ρίχνουν και ματιές στο ΠΑΣΟΚ.
Για να έρθουμε στη νέα συμφωνία, αυτή προβλέπει και την παραμονή των εργαζομένων. Ακόμα και των στελεχών. Μόνο που η γραμμή θα δίνεται από την ιδιοκτησία, με τους δικούς της ανθρώπους. Κάτι που οι επενδυτές θεωρούσαν αδιαπραγμάτευτο και γι’ αυτό απέσυραν το ενδιαφέρον τους για το «Πρώτο Θέμα», όταν τέθηκε το σχετικό ζήτημα από τον Τάσο Καραμήτσο και τους συνεργάτες του.

Το επόμενο βήμα του νέου ομίλου είναι η οριστική λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού. Με τη διεύρυνση της επιρροής, καθώς ο στόχος είναι η διεκδίκηση μίας από τις τρεις πρώτες θέσεις στις μετρήσεις. Με δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και ισάριθμες ιστοσελίδες, άλλωστε, οι προωθητικές ενέργειες θα είναι πολλές.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοβουλίες του Mega στο πλευρό των γυναικών

Ελένη Μενεγάκη: Η μεγάλη αλλαγή στην εκπομπή της και μόλις την ανακοίνωσε

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας