20:40 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Blue Horizon: Ο Αντώνης Καργιώτης πνιγόταν επί οκτώ λεπτά αβοήθητος!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Blue Horizon: Ο Αντώνης Καργιώτης πνιγόταν επί οκτώ λεπτά αβοήθητος!

• Τα ντοκουμέντα για την κτηνωδία (με θύμα τον χαμογελαστό Αντώνη) στο λιμάνι του Πειραιά

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Επί οκτώ ολόκληρα λεπτά ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης χαροπάλευε με τη «θυμωμένη» (εξαιτίας της αναχώρησης του «Blue Horizon») θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς κανείς να φιλοτιμηθεί να τον βοηθήσει! Αντ’ αυτού, ο κατηγορούμενος καπετάνιος του πλοίου σάλπαρε κανονικά, ενώ σε επικοινωνία ανέφερε ψευδώς ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα, ο οποίος δεν βρισκόταν στην πρύμνη του «Blue Horizon», αλλά στην πλώρη του πλοίου «Έλυρος» της εταιρείας ΑΝΕΚ. Ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ότι εάν το πλήρωμα του «Blue Horizon» (και κυρίως οι συμμετέχοντες στο τραγικό επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης) είχαν επιδείξει τα αυτονόητα, ανθρώπινα, αντανακλαστικά και είχαν τείνει χείρα βοηθείας στον 36χρονο, τότε ο Αντώνης σήμερα θα ζούσε. Θα είχε επιστρέψει κανονικά στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και θα σκορπούσε το χαμόγελό του σε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι βυθίστηκαν στο μαύρο σκοτάδι στο άκουσμα της δολοφονίας του.

Ντοκουμέντα

Η «Μ» ανοίγει σήμερα το «μαύρο κουτί» της αποφράδας νύχτας που είχε ως αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να πνιγεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας άνευ λόγου και αιτίας. Τα ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας είναι συγκλονιστικά. Σε αυτά, μεταξύ άλλων, καταγράφεται το τραύμα του Αντώνη στο δεξί μέρος του μετώπου, που είχε ως αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να μην καταφέρει τελικά να κερδίσει τη μάχη της ζωής στα απόνερα. Όπως προκύπτει από την έρευνα της εφημερίδας, ο άτυχος άνδρας έφερε ένα σοβαρό τραύμα στη δεξιά μετωπιαία χώρα με εικόνα που σύμφωνα με τους ιατροδικαστές (σ.σ. τη νεκροψία-νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Πειραιά Σωκράτης Τσαντίρης) αποδίδεται σε εκχυμωτικό μώλωπα. Οι επιστήμονες δηλώνουν βέβαιοι ότι αφορά θλαστική κάκωση, με το ερώτημα που προκύπτει να είναι από τι προκλήθηκε.

Σενάρια

Οι ειδικοί, οι οποίοι πάντως αδυνατούν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση, προκρίνουν δύο σενάρια. Το πρώτο, όπως χαρακτηριστικά λένε, είναι το τραύμα στο μέτωπο του θύματος να προκλήθηκε από τις πλήξεις που δέχτηκε στο σώμα κατά τη διάρκεια της βίαιης απώθησής του από τα κατηγορούμενα, πλέον, μέλη του «Blue Horizon». Το δεύτερο σενάριο, εξίσου πιθανό, είναι το τραύμα που «ζάλισε» και τελικά έθεσε νοκ άουτ τον Αντώνη να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτώσης του από το νύχι της ράμπας, δηλαδή από πρόσκρουση του κεφαλιού του σε μεταλλική επιφάνεια. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο τραύμα να αφορά χτύπημα/πλήξη κατευθείαν στο κεφάλι του, αφού στα βίντεο-ντοκουμέντα εμφανίζεται ο Αντώνης να τρέχει με το κεφάλι χαμηλά και να σπρώχνεται συνεχώς από τα μέλη του πληρώματος.

Τραγικός πνιγμός!

Οι ερευνητές της πρωτοφανούς υπόθεσης, η οποία «υπονομεύει» την υπόσταση της ανθρώπινης φύσης, θεωρούν πάντως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα συνετέλεσε τα μέγιστα στον αργό και βασανιστικό θάνατο, λόγω πνιγμού, του Αντώνη. Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν στην «Μ», θεωρούν βέβαιο πως «η ψυχική ένταση που είχε τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω των βίαιων απωθήσεων και της επιθυμίας του Αντώνη να παραμείνει στη ράμπα και να εισέλθει στο βαπόρι ενώ είχε εισιτήριο και υποχρέωση να παρίσταται στην Κρήτη, σε συνδυασμό με το χτύπημα που δέχτηκε και την αναπτυχθείσα δίνη του νερού λόγω της κίνησης των προπελών κατά την είσοδό του στη θάλασσα, συνετέλεσαν αθροιστικά στην πρόκληση του πνιγμού».
Το πλέον σοκαριστικό όμως είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πνιγμός του Αντώνη επήλθε εντός διαστήματος το οποίο εκτιμάται από τα πέντε μέχρι και τα οκτώ λεπτά, χρονικό διάστημα όπου κανένας από τα μέλη του πληρώματος δεν έκανε το παραμικρό για να τον σώσει! Αντιθέτως, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, οι κατηγορούμενοι έκαναν ότι δεν… έβλεπαν, ενώ ο καπετάνιος αναχώρησε κανονικά αφήνοντας πίσω του τον Αντώνη να δίνει μια μάχη η οποία αποδείχθηκε άνιση. «Εάν σε αυτό το διάστημα των οκτώ λεπτών κάποιος από το πλήρωμα είχε αντιδράσει, σήμερα ο Αντώνης θα ήταν εν ζωή», καταλήγουν.

Πλοίαρχος

 

Είναι προφανές πως οι σημερινές αποκαλύψεις της «Μ», οι οποίες έχουν ήδη εκτεθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, επιδεινώνουν έτι περαιτέρω την ποινική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι, η υπερασπιστική γραμμή των οποίων κινείται στον τριπλό άξονα «Δεν φανταζόμασταν, δεν μπορούσαμε, δεν το περιμέναμε». Την ίδια στιγμή ένα επιπρόσθετο σοκ προκαλεί η αποκάλυψη (σ.σ. την έκανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος) ότι ο καπετάνιος του «Blue Horizon» όχι μόνο ενημερώθηκε εγκαίρως για την ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα, αλλά ενημέρωσε και ο ίδιος τις λιμενικές Αρχές, τις οποίες προσπάθησε να παραπλανήσει λέγοντας ότι ο Αντώνης δεν βρισκόταν στην πρύμνη του δικού του πλοίου, αλλά στην πλώρη του «Έλυρος» που ήταν αγκυροβολημένο σε κοντινή απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσε να κερδίσει αρκετά λεπτά και να αναχωρήσει για Κρήτη. Την ίδια στιγμή από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι το επιχειρησιακό κέντρο της θαλάσσιας εποπτείας δεν ζήτησε από τον κατηγορούμενο καπετάνιο να γυρίσει πίσω για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του Αντώνη που ήταν μέσα στη θάλασσα από τα απόνερα. Από την έρευνα των Αρχών προκύπτει ότι ο αξιωματικός του Λιμενικού που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ είχε εγκαταλείψει νωρίτερα τη θέση του, ενώ ένας άλλος λιμενικός βρισκόταν δίπλα στο πλοίο «Έλυρος» που αναχωρούσε την ίδια ώρα, με αποτέλεσμα να μην έχει ορατότητα για το τι ακριβώς συνέβαινε στον καταπέλτη του «Blue Horizon». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο φάκελος της δικογραφίας θα εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία από την αποκρυπτογράφηση του «μαύρου κουτιού» αλλά και ντοκουμέντα που έχουν καταγραφεί από κάμερες. Σημειώνεται ότι ο αδικοχαμένος Αντώνης είχε κλείσει αεροπορική θέση στο πλοίο με σκοπό να επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Κρήτη. Από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχε βγει από το πλοίο αρκετά λεπτά προτού εκείνο αναχωρήσει και περπατούσε στο λιμάνι ανάμεσα στην αριστερή και τη δεξιά δέστρα, όπου ήταν οι δύο κάβοι. Όταν αντιλήφθηκε ότι το πλοίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, έτρεξε να μπει. Εκείνη τη στιγμή, όπως φαίνεται από τα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα μέλη του πληρώματος άρχισαν αναιτιολόγητα να τον σπρώχνουν, με αποτέλεσμα τελικά να πέσει στη θάλασσα του Πειραιά και να πνιγεί.

ΕΝΘΕΤΟ

Ο δικηγόρος της οικογένειας  

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κάνει λόγο ο δικηγόρος που ανέλαβε την οικογένεια του Αντώνη, Απόστολος Λύτρας. Όπως επισημαίνει, η νομική του άποψη είναι πως οι κατηγορούμενοι ήταν βέβαιοι πως από τη στιγμή που πέταξαν τον Αντώνη στη θάλασσα, εκείνος θα σκοτωνόταν. «Όταν οι μηχανές λειτουργούν σε τόσο κοντινή απόσταση ξέρεις και τι θα συμβεί, είναι δεδομένο ότι θα σκοτωθεί κάποιος.

Δεύτερον, ένα πολύ σοβαρό γεγονός είναι το εξής: όλοι είναι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία, άρα το πληροφορήθηκε όλο το πλοίο μέσα σε πέντε λεπτά το τι έχει συμβεί. Υπάρχει και το μαύρο κουτί του πλοίου, όπως είναι και στο αεροπλάνο, και καταγράφει τα στοιχεία του ταξιδιού και σε ήχο και σε εικόνα.

Έτσι λοιπόν, όταν το πλοίο γύρισε, το Λιμενικό ήταν υποχρεωμένο να κάνει κατάσχεση του συγκεκριμένου υλικού. Πολύ αμφιβάλλω όμως ότι έχει γίνει κατάσχεση του υλικού. Επίσης μπορεί να έχει γραφτεί από πάνω στο υλικό αυτό η συνέχεια του ταξιδιού. Θεωρώ ότι θα υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι, αρκεί να γίνει η έρευνα όπως πρέπει. Είναι σίγουρο ότι έχουν ενημερωθεί κι άλλοι άνθρωποι τι έγινε».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας