More

  Αποκάλυψη: Nταής ταξιτζής σκορπάει τρόµο!

  Εκβιασµοί, οικονοµική εκµετάλλευση, λεκτική και σωµατική βία, δολιοφθορές και απειλές. Οι… χαρακτηρισµοί δεν αφορούν τη δράση σπείρας του οργανωµένου εγκλήµατος, αλλά έναν και µόνο άνθρωπο, όπως τουλάχιστον προκύπτει µέσα από δύο συγκλονιστικές καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της «Μπαµ στο Ρεπορτάζ» την προηγούµενη εβδοµάδα. Άλλη µία από εκείνες τις ιστορίες κακοποίησης, εκβιασµών και «βρώµικου» πολέµου σε ανυπεράσπιστους πολίτες από άτοµα µε «κοινωνική ισχύ», τα οποία είναι δύσκολο να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

  Του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΛΤΑ

  Οι συγκλονιστικές καταγγελίες δύο θυμάτων στην «Μπαμ», τα οποία περιγράφουν απίστευτα σκηνικά με εκβιασμούς, δολιοφθορές και κακοποίηση που δέχτηκαν από αυτοκινητιστή

  Εν προκειµένω, τον ρόλο του… κοινωνικά ισχυρού φέρεται να έχει ένας άνδρας, οδηγός ταξί στην Αθήνα – µε συµπεριφορά και νοοτροπία όµως που παραπέµπει σε άλλου είδους «επαγγελµατία» της νύχτας. Άνθρωπο της «πιάτσας» τον περιγράφουν και οι δύο καταγγέλλουσες – και δεν εννοούν εκείνες των ταξί. Ο εν λόγω… κύριος φέρεται να διαλέγει τους «στόχους» του µε συγκεκριµένα κριτήρια, ανάµεσα σε ευάλωτες γυναίκες. Σύµφωνα µε τα όσα καταγγέλθηκαν στην «Μ», ρωτάει και µαθαίνει για την περιουσία, τους οικογενειακούς δεσµούς και όποιες άλλες πληροφορίες τον βοηθούν να σχηµατίσει ολοκληρωµένη εικόνα του προφίλ των στόχων του. Μόλις µάθει ό,τι χρειάζεται, υιοθετεί την αντίστοιχη περσόνα και «παγιδεύει» τα θύµατά του.

  Μέθοδος

  Ανάλογα µε το ποια γυναίκα έχει απέναντί του, ο Ι.Τ. «χτίζει» τον χαρακτήρα του µε τρόπο που θα κερδίσει ερωτικά το ενδιαφέρον της. Άλλες φορές ισχυρίζεται ότι είναι παντρεµένος, άλλες χωρισµένος και παρουσιάζει έναν άνθρωπο ο οποίος τις συµπληρώνει. Φαινοµενικά πάντα, όπως µας περιγράφουν. Μέσα από τις σχέσεις του φέρεται να αποκτά µια οικειότητα που του επιτρέπει να ζητά εξυπηρετήσεις, ως επί το πλείστον οικονοµικές. Έξοδα για το ταξί που οδηγεί, προσωπικές αγορές ή ακόµα και συµφωνηθέντα έξοδα στα οποία εµπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Φυσικά, οι συγκεκριµένες «ανάγκες» του δεν είναι δυνατόν να ικανοποιούνται πάντα. Τότε εκµεταλλευόµενος τους δεσµούς που έχει αναπτύξει και έχοντας εδραιώσει τη θέση του µέσα στην εκάστοτε σχέση, αρχίζει και δείχνει ένα άλλο -πολύ βίαιο- πρόσωπο.

  Αργά η γρήγορα, οι γυναίκες που έχουν την ατυχία να βρεθούν στον δρόµο του συνειδητοποιούν ότι είναι απατεώνας και θέλουν να αποµακρυνθούν από εκείνον. Τότε είναι που ξεκινάει ο Γολγοθάς τους. Ο φερόµενος ως θύτης αρχίζει να απειλεί το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον τους, προκειµένου να τις αποµονώσει από την «επιρροή» των οικείων τους. Ως άνθρωπος της «πιάτσας» ξέρει ότι τον παίρνει να κινείται µε αυτόν τον τρόπο.

  Όταν βλέπει ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του, τότε φέρεται να επιστρατεύει ακόµα πιο… δραστικά µέσα. Προκαλεί ζηµιές στην περιουσία τους, τηλεφωνεί συνεχώς εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, παρενοχλεί στον χώρο εργασίας.

  Μία από τις γυναίκες που είχαν την… τύχη να τις προσεγγίσει ο εν λόγω άνδρας κατήγγειλε στην «Μ» τα όσα τραυµατικά έχει βιώσει εξαιτίας του. «Τον γνώρισα το 2012. Τότε βρισκόµουν σε άσχηµη ψυχολογική κατάσταση λόγω της απώλειας των γονιών µου. Ο Ι.Τ. εκµεταλλεύτηκε το ότι ήµουν σε αυτήν τη φάση και κάναµε σχέση. Τότε δεν είχα καταλάβει ποιον άνθρωπο έχω απέναντί µου» περιγράφει η Κ.

  Όπως όµως περιγράφει, µόλις εκείνη κατάλαβε το ποιόν του Ι.Τ., ξεκίνησε και ο εφιάλτης. «Πήγαινε σε συγγενείς και φίλους µου και τους έλεγε να µείνουν µακριά και να µην τολµήσουν να µπουν ανάµεσά µας. Για να εµπεδώσουν το µήνυµα τούς έκανε ζηµιές στα αµάξια, τους έσκαγε τα λάστιχα ή τους έριχνε διαβρωτικό υγρό. Εννοείται ότι εγώ τον έδιωξα, αλλά εκείνος επέµεινε, µε έβριζε και µε χτυπούσε» περιγράφει η Κ. Οι φωτογραφίες που µας έστειλε και δηµοσιεύουµε, προς επίρρωση της καταγγελίας της, δείχνουν λάστιχα οχηµάτων εµφανώς τρυπηµένα, καθώς και ένα µηχανάκι του οποίου το ταµπλό έχει διαβρωθεί, πιθανώς µετά από χρήση καυστικού υγρού. Περισσότερο συγκλονιστικές όµως είναι οι φωτογραφίες της γυναίκας µε τα σηµάδια στην πλάτη, τραύµατα που όπως καταγγέλλει της προκάλεσε ο συγκεκριµένος άντρας.

  ∆ικαιοσύνη

  Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να τον αποµακρύνει, εκείνος φέρεται να µην την αφήνει µέχρι και σήµερα σε ησυχία. Μπορεί η υπόθεσή τους να έχει οδηγηθεί στη ∆ικαιοσύνη και να του έχουν επιβληθεί ασφαλιστικά µέτρα, όµως εκείνος δεν τα τηρεί. Συνεχίζει να δηλώνει την παρουσία του και να απειλεί. «Ξέρει ότι δεν πρόκειται να τιµωρηθεί, όσα δικαστήρια και να κάνουµε. Το βαρύτερο που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο είναι να µη µε πλησιάζει σε µια ορισµένη ακτίνα χιλιοµέτρων. Μέχρι και ψευδοµάρτυρες έχει φέρει για να καταθέσουν ανυπόστατα πράγµατα. Έχω ακούσει από κάποιον «µάρτυρα» ότι εγώ δεν είχα ποτέ καµία σχέση µε αυτόν τον άνθρωπο. Στο µεταξύ, εκείνος έχει καλέσει και στη δουλειά µου ακόµα και έχει πετάξει λάσπη για εµένα. Θέλει να µε εκδικηθεί που τον έκανα πέρα και κάνει τη ζωή µου δύσκολη µε κάθε τρόπο!» περιγράφει η Κ.

  Η συγκεριµένη γυναίκα δεν είναι η µόνη που έχει τραυµατικά βιώµατα από τον… νταή ταξιτζή. Η Ι., µε την οποία επίσης επικοινώνησε η «Μ», µας ανέφερε παρόµοια περιστατικά και ίδια τακτική προσέγγισης από τον φερόµενο ως θύτη. Μάλιστα, όπως µας κατήγγειλε, εκείνος έφτασε στο σηµείο να πιέσει µαχαίρι στα πλευρά µιας άλλης γυναίκας, ζητώντας της επιτακτικά να της πληρώσει τα παράβολα της δίκης του µε την Κ.! Στα «δίχτυα» του Ι.Τ. φέρεται να έχουν βρεθεί και άλλες γυναίκες, οι οποίες διστάζουν να µιλήσουν ή να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να προστατευτούν από αυτόν. Οι δύο καταγγέλλουσες, µε τις οποίες συνοµίλησε η «Μ», προσπαθούν να δώσουν θάρρος στις γυναίκες αυτές, προκειµένου όλες µαζί να ξεκινήσουν οργανωµένα έναν αγώνα για να διώξουν τη σκιά αυτού του ανθρώπου από τις ζωές τους!

  ταξιτζής

  ταξιτζής

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Παρέα με… κόκα και αγχολυτικά στο lockdown

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Νίκος Χαρδαλιάς: “Θα εισηγηθώ την αναστολή της Super League 2”

  Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει τη θέση της για το πρωτάθλημα της Super League 2. Η ενημέρωση αυτή συμπεριέλαβε και δηλώσεις...

  Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ καταδικάζουν το Ισραήλ για τα επεισόδια στην πλατεία τεμενών

  Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  καταδίκασαν σήμερα τα σχέδια του Ισραήλ για την έξωση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, αλλά...

  Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

  Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος νoσηλεύοταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο. Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο νοσηλεύοταν διασωληνωμένος ο...

  Σκωτία: Στο νήμα κρίνεται η αυτοδυναμία

  Βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων το SNP κατέχει το 47% των ψήφων και αναμένεται να πάρει 63 έδρες από τις 129 του Χόλιρουντ και...

  Αδ. Γεωργιάδης: Το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε από την «Pyramis»

  Η εταιρεία Pyramis αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση δύο γραμμών παραγωγής...