23:44 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Αύγουστος διακοπές

Αύγουστος διακοπές

Με τον πληθωρισμό να έχει «σκαρφαλώσει» στο 12.1% οι τιμές στα ακτοπλοϊκά, στη διαμονή αλλά και στα καύσιμα έχουν «πάρει φωτιά» έχοντας ως αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να φεύγει για ελάχιστες ημέρες. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, όπου την ίδια εποχή άλλες χρονιές ήταν αισθητά πιο μειωμένη.

του Μιχ. Ι. Ασημάκη

«Με την αύξηση του ρεύματος, του ενοικίου, των αγαθών μια τετραμελής οικογένεια όπως εμείς είναι αδύνατον να πάει φέτος διακοπές», δηλώνει ο κ. Παναγιώτης δρακοπουλος στο ereportaz. Gr.

Ακόμα και για αυτούς που διατηρούν εξοχικά στους κοντινούς προορισμούς, είναι πλέον δύσκολο να μεταβούν και να μείνουν για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος το 48% των πολιτών δηλώνει ότι δε θα κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Το 22% δηλώνει ότι θα κάνει, αλλά πιο περιορισμένα και μόλις 13% ότι θα κάνει όπως κάθε χρόνο.

Όσον αφορά το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης για διακοπές το 2022, αυτή μεσοσταθμικά εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 17%, με την πλειοψηφία 35% να δηλώνει ότι θα μειώσει τη δαπάνη της πάνω από 35%. Σε σχέση με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις φετινές διακοπές, συνολικά το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, για το 63% η μείωση εισοδήματος λόγω ανατιμήσεων των προϊόντων και για το 50% η μείωση εισοδήματος λόγω του κόστους ενέργειας. Το αυξημένο κόστος μεταφορικών με 52% αποτελεί επίσης έναν πολύ σημαντικό παράγονται και για το 23% το κόστος διαμονής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας