11:57 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα κατάθεση Μπουζιάνη - Απούσα λόγω ασθένειας η κατηγορούμενη - Συνέχεια κατάθεσης Ουρ. Δημακοπούλου

Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα κατάθεση Μπουζιάνη - Απούσα λόγω ασθένειας η κατηγορούμενη - Συνέχεια κατάθεσης Ουρ. Δημακοπούλου

Του Νίκου Νικολετάκη

Την απόρριψη όλων των αιτημάτων της υπεράσπισης πλην της  νέας κατάθεσης Μπουζιάνη αποφάσισε η έδρα στο ΜΟΔ που εξετάζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μεταξύ άλλων αποφάσισαν να μην κληθεί εκ νέου ο καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Ράικος γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του Αλέξη Κούγια.

Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα νέας τοξικολογικής εξέτασης στο αίμα της Τζωρτζίνας, παρουσία του καθηγητή τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη ως τεχνικού συμβούλου της κατηγορουμένης που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης.

Όσο για το αίτημα ψυχιατρικής εξέτασης της κατηγορούμενης η εισαγγελέας είπε ότι θέλει πρώτα να απολογηθεί και μετά να το δει το δικαστήριο.

Η έδρα απέρριψε και το αίτημα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη με τους γιατρούς που ήταν στην ομάδα ανάνηψης στη ΜΕΘ και προσπάθησαν να επαναφέρουν την άτυχη Τζωρτζίνα στη ζωή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος στην πρόεδρο είπε: Πρώτη φορά βλέπω πρόεδρο να θέλει να συσκοτίσει την αλήθεια!

Νέα κατάθεση Μπουζιάνη

Το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της κατηγορουμένης να κληθεί ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης να εξεταστεί συμπληρωματικά και να προσκομίσει στο δικαστήριο εφόσον υπάρχουν φωτογραφίες της νεκροψίας- νεκροτομής της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Η κατάθεση του ιατροδικαστή ορίστηκε για τις 18 /10/23 και ώρα 9.30.

Ασθενής η κατηγορούμενη

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου απουσίαζε λόγω ασθένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε κακή ψυχολογίκή κατάσταση.

Κατάθεση Δημακοπούλου
Νωρίτερα στην κατάθεση της η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου εξεταζόμενη από τον συνήγορο υπεράσπισης επανέλαβε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται στη λήψη κεταμίνης. Η Ουρανία Δημακοπούλου είπε ακόμα ότι θα υποβάλλει αίτημα εάν υπάρχει δηλητηρίαση τα τελευταία 30 χρόνια από κεταμίνη: «Ο μόνος που θα βρεθεί είναι ένας τοξικομανής στο 6μηνο με άλλες ουσίες. Δεν υπάρχει δηλητηρίαση από κεταμίνη!»
«Παθολογικά έχουμε λοίμωξη αναπνευστικού» επισήμανε. «Δόθηκαν 5 βαριά φάρμακα που επέφεραν την καταπληξία.»
Κούγιας: Υπάρχει περίπτωση τα επεισόδια να τα έχει προκαλέσει η κυρία κατηγορούμενη;

Δημακοπούλου: Όχι ρητά όχι!
Η μιδαζολάμη και η κεταμίνη μπορεί να σκοτώσει; Θα ειναι παγκόσμιο γεγονός παρ όλα αυτά που λέει η επιστήμη, δεν έχουν πει ποτέ ότι η κεταμίνη μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή!

Η πρόεδρος έκανε παρατήρηση στην υπεράσπιση ότι ρωτούν τη μάρτυρα τα ίδια πράγματα.
Η Ουρανία Δημακοπούλου είπε ότι έχει γίνει λάθος καθοδήγηση στις αρχές για την υπόθεση.

Κούγιας: Η παραγγελία που έχουν οι αστυνομικοί ποια είναι;
Επικεφαλής της διαδικασίας είναι ο Μπουζιάνης από τη πρώτη μέρα. Ενώ τα εξετάζει όλα αυτά η αστυνομία κάνει προανάκριση χωρίς να έχει γίνει η διαδικασία!
Ποιος είναι ο λόγος να γίνεται προκαταρκτική και να μιλάμε για ανθρωποκτονία χωρίς να έχει γίνει η ιατροδικαστική έκθεση του Μπουζιάνη

Κούγιας: Με πόσες δικογραφίες έχετε ασχοληθεί;

Μάρτυρας: Με χιλιάδες!

Κούγιας: Είδατε πουθενά να έχουν καταργήσει τον ιατροδικαστή και να κάνουν προανάκριση; Βλέπετε καμία παραγγελία του Μπουζιάνη;
Και οι γιατροί της ΜΕΘ στο Παίδων ισχυρίζονται ότι δεν χορήγησαν κεταμίνη.

Μ: Οι άνθρωποι αυτοί είχαν φοβηθεί. Ο κύριος Ράικος έδινε πληροφορίες σε δημοσιογράφους. Όλοι μιλάνε για δόση ελέφαντα. Στο πρωτόκολλο είναι όλα τα φάρμακα που έχουν βρεθεί!
Έχει σταλεί μήνυμα σε δημοσιογράφο ότι η δόση είναι λιγότερη από μια αμπούλα!

Κούγιας: Ποιον δημοσιογράφο;

Μ: Θα σας το πω κατ’ ιδίαν!

Κούγιας: Πείτε το! (δημόσια)

Μ: Η κυρία Ρούλα Κουσκουρή
Λίγο αργότερα η μάρτυρας είπε: Να έρθει η δικαιοσύνη και να πει εγώ θα κατηγορήσω τη κατηγορούμενη!
Μια παγκόσμιου φήμης καθηγήτρια μου έστειλε μήνυμα και λέει «δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει αυτό έχω εξιχνιάσει εκατοντάδες υποθέσεις στο Ηνωμένο βασίλειο!

Κούγιας: Από τη στιγμή που βρήκαν αιμολυμένο αίμα τι θα έπρεπε να γίνει;
Μ: Να γίνει καινούργια εξέταση και να ενυδατωθεί!
Υπέστη κυτταρική βλάβη. Μπορεί να επέλθει θάνατος σε τέσσερα 24 ώρα!
Κούγιας: Οι γιατροί αρνήθηκαν ότι έδωσαν κάποια φάρμακα. Ο Ράικος έστειλε χαρτογραφήματα μόνο με την κεταμίνη! Τα φάρμακα αυτά εάν δε τα έδωσαν οι γιατροί τα έδωσε η κατηγορούμενη σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μ: 6 φάρμακα και κεταμίνη η κατηγορούμενη να κάθεται να παίζει με τα φάρμακα και να ανοιγοκλείνει τις αμπούλες; Είναι αστείο!
Κούγιας: Ο Ράικος βρήκε το ροκουρόνιο μετά από 2 χρόνια με προηγμένη έρευνα. Μετά τις τηλεοπτικές εκπομπές βρήκε το ρουκουρόνιο! Θα έπρεπε να είχε βρει τα φάρμακα με τη μια;

Κούγιας: Πόσες αμπούλες έπρεπε να ανοίξει η κατηγορούμενη;
Δημακοπούλου: Δεν είναι εύκολο να ανοίξεις αμπούλες να μη σπάσει φλέβα, να μην πεταχτεί, θα πρέπει να βάλεις γάντια!
Το λιγότερο μισή ώρα διαδικασία είναι να βάζει αμπούλες σε πεταλούδα, να μην κάνει οίδημα, βελονισμούς. Δεν είχε το παιδί ούτε σε χέρι ούτε σε μηρό ίχνη τέτοια. Εξι ενέσεις να δώσεις σε πεταλούδα θα είχε πεταχτεί η φλέβα!

Οι νέες δικάσιμοι θα είναι στις 18, 19, 2010/23

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας