1:38 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Δημήτρης Λιγνάδης: Εξελίξεις με την προφυλάκισή του

Δημήτρης Λιγνάδης: Εξελίξεις με την προφυλάκισή του

Δημήτρης Λιγνάδης:  Τι συνέβη με την δεύτερη προφυλάκιση

Την άποψη της ανακρίτριας ότι δεν χωράει δεύτερη προφυλάκιση στην υπόθεση Λιγνάδη εξέφρασε το δικαστικό συμβούλιο, που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέας.

θύμα

Κατά συνέπεια το ανώτερο όριο που να κρατηθεί προσωρινά χωρίς δίκη ο σκηνοθέτης είναι οι 18 μήνες, ενώ σε περίπτωση επιβολής δεύτερης προφυλάκισης το όριο θα μπορούσε να φτάσει τους 24 μήνες.

Λιγνάδης: Τα μυστικά του μαύρου USB και η νέα απολογία του ηθοποιού

Υπενθυμίζεται ότι η 19η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με το εάν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση ή όχι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκείνη εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας έκρινε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Λιγνάδης: Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια:

«Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες. Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας