9:06 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Δημήτρης Μάντζος: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες μας»

Δημήτρης Μάντζος: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες μας»

Στην εκπομπή «Ημερολόγιο» στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος στάθηκε, αρχικά, στις νέες καταστροφές από την κακοκαιρία, ιδιαίτερα στον Βόλο, όπου «είκοσι μόλις ημέρες μετά, βλέπουμε ξανά την ίδια ανοχύρωτη πόλη, της οποίας το βασικό πρόβλημα, σύμφωνα με τη δημοτική της αρχή, ήταν αν θα είναι στολισμένη τα Χριστούγεννα. Βλέπουμε ξανά τις υποδομές της πόλης να δοκιμάζονται και μελέτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μένουν στα συρτάρια εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει, να συζητήσουμε κατεπειγόντως για πραγματική πολιτική προστασία με έμφαση στην πρόληψη. Υπάρχει η επιστημονική γνώση, δεν πρέπει να την αμφισβητούμε, και πρέπει να χαράξουμε όλες και όλοι μαζί την πορεία μας προς ένα πιο ανθεκτικό μέλλον».

Ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε, στη συνέχεια, τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην ΑΔΑΕ, κάνοντας λόγο για «ακόμη μία προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών» και εξήγησε: «Αύριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, θα συνεδρίαζε η ΑΔΑΕ σε ολομέλεια για να συζητήσει την εισήγηση του προέδρου της για την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ. Γιατί; Διότι η ΕΥΠ αρνήθηκε να στείλει στην ΑΔΑΕ τον φάκελο, που δήθεν αιτιολογούσε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Αιφνιδιαστικώς, λοιπόν, έρχεται η Βουλή να αντικαταστήσει όσα μέλη είχε λήξει η θητεία τους εδώ και πολύ καιρό, την παραμονή της συνεδρίασης της ΑΔΑΕ. Επί μήνες λειτουργεί η ΑΔΑΕ σε αυτό το καθεστώς, έχει συνεδριάσει πάμπολλες φορές, και η ΝΔ προκαλεί αλλαγή στη σύνθεση την παραμονή μιας τέτοιας κρίσιμης απόφασης. Φαίνεται ότι μόλις σήμερα κατάφερε να βρει τα 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να πετύχει την αλλαγή των μελών».

Ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι «η ανάγκη αξιοκρατικής επιλογής των μελών των ανεξαρτήτων αρχών. Δεν συμμετέχουμε σε συναλλαγές ή άλλου τύπου deals, που μπορεί να έχουν υπάρξει. Κατά συνέπεια, η στάση μας θα εξακολουθήσει να είναι αξιακή».

Συμπληρώνοντας, ο Δ. Μάντζος έκανε αναφορά σε μια «δυσώδη υπόθεση που ακόμη και σήμερα εκθέτει διεθνώς τη χώρα. Σε αυτές τις υποθέσεις κράτους δικαίου, δημοκρατίας και θεσμών, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για τις ελευθερίες των πολιτών και τις θεσμικές μας κατακτήσεις. Όσο επικίνδυνη και αν είναι η Κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν υιοθέτησε τον όρο «φαινόμενο» για τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φαινόμενα είναι οι φυσικές καταστροφές που έρχονται και δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Δεν είναι φαινόμενο ένα πολιτικό αποτέλεσμα» και συνέχισε:

«Το ζητούμενο παραμένει πολιτικό. Όχι προσωπικό, ούτε αμιγώς επικοινωνιακό. Το διακύβευμα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες επιλογές και σε πρόσωπα και σε πολιτικές του νέου αρχηγού, δείχνουν ότι, εκτός από το brand name, τα γραφεία και την κοινοβουλευτική ομάδα, ο νέος αρχηγός κληρονόμησε όλο το ενεργητικό και το παθητικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι νέος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο κόμμα που αποδοκιμάστηκε και το 2019 ως Κυβέρνηση και το 2023 ως αντιπολίτευση. Άρα, μπροστά μας είναι τα πολιτικά κριτήρια. Θα κριθούμε και θα συγκριθούμε όλοι στην πολιτική ουσία. Η επικοινωνία είναι καλή, αλλά ως μέθοδος εξωστρέφειας ενός πραγματικού πολιτικού περιεχομένου. Αν το περιεχόμενο είναι κενό και το μόνο ενδιαφέρον είναι αν μου αρέσουν τα ντολμαδάκια και τα γιουβαρλάκια, τότε έχουμε σοβαρό ζήτημα και πρέπει να το συζητήσουμε.

Ακούσαμε πολλά προεκλογικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, για την οικονομία, για το κοινωνικό κράτος, για τους θεσμούς, για τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Όλα αυτά ήταν γενικόλογα συνθήματα τα οποία πρέπει να εξειδικευτούν.

Το επόμενο διάστημα είναι η ίδια η κοινωνία που θα κληθεί να αξιολογήσει την παρουσία όλων μας και στη Βουλή και έξω από αυτή. Η νέα γενιά, ναι, μπαίνει στο TikTok, της αρέσουν τα απαστράπτοντα πρόσωπα. Όμως, χρειάζεται σοβαρές προτάσεις και χειροπιαστές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Δεν θα έρθει η ανατροπή μέσα από τα social media».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρά Παπαδημούλη κατά Κασσελάκη: «Όχι μόνο selfie και εσωκομματικό μπάχαλο»

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κύπρο πάει ο Κασσελάκης – 22 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας