10:40 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται κατά 4 μονάδες του Τζο Μπάιντεν

Δημοσκόπηση δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται κατά 4 μονάδες του Τζο Μπάιντεν

Δημοσκόπηση της Wall Street Journal δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται κατά 4 μονάδες, ενώ παράλληλα εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν με τη χαμηλότερη δημοτικότητα της προεδρίας του. Κάτι τέτοιο προκαλεί ανησυχία στους κύκλους των Δημοκρατικών, λιγότερο από έναν χρόνο πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται πρώτος με 47% έναντι 43% που συγκεντρώνει ο Τζο Μπάιντεν. Είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ευνοείται σε μια πιθανή αναμέτρηση με τον νυν, για τις εκλογές του 2024.

Επίσης, η έρευνα αναφέρει πως στοιχεία της δείχνουν ότι πολλοί Δημοκρατικοί είναι ευρέως δυσαρεστημένοι με τον Τζο Μπάιντεν.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, πολλοί στο Δημοκρατικό Κόμμα θα ήθελαν να τον δουν να παραιτείται, εξαιτίας της ηλικίας του. Από την άλλη, οι κατηγορίες σε βάρος του γιου του, του Χάντερ Μπάιντεν, για φοροδιαφυγή φέρνουν νέα εμπόδια στην επανεκλογή του.

Την ίδια ώρα όμως, και ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι προηγείται για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κατά σχεδόν 50 μονάδες, σύμφωνα με την RealClearPolitics, έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του νομικά προβλήματα, καθώς είναι σε εξέλιξη τέσσερις ποινικές υποθέσεις εναντίον του, ορισμένες για τις παράνομες προσπάθειές του να ανατρέψει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραμπ: Δεν θα είμαι δικτάτορας, παρά μόνο την πρώτη μέρα της δεύτερης θητείας μου

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να καταργήσει όλους τους νόμους για την κλιματική αλλαγή!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας