Διονύσης Αλέρτας: Ο Στόχος μου είναι να φτάσω ψηλά με την δουλειά μου, όχι με την δημοσιότητα

Διονύσης Αλέρτας: Ο Στόχος μου είναι να φτάσω ψηλά με την δουλειά μου, όχι με την δημοσιότητα

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας ανοίγει την καρδιά του στην Μπάμ στο ρεπορτάζ και στην Άννα Τσιάλτα και μιλάει για όλα. Τα όνειρα του, το νέο του ξεκίνημα, την ζωή του, το ατύχημα στα 18 που του στοίχισε πολλά αλλά από την οικοδομή τον έστειλε στην Ζαχαροπλαστική.
Μια συνέντευξη που κάνει Μπάμ!!

Πως αποφάσισες να ανοίξεις ένα μαγαζί αυτές τις δύσκολες εποχές;
Ήταν ένα όνειρο ζωής να έχω τον δικό μου χώρο και έτσι μαζί με τους κατάλληλους συνεργάτες και ανθρώπους το κάναμε πραγματικότητα.
Είναι λίγο ρίσκο αυτές τις εποχές δεν νομίζεις;
Πολύ ρίσκο είναι όχι λίγο. Αλλά δεν μπορείς να κάθεσαι και με τα χέρια σταυρωμένα και να περιμένεις.
Το αγαπάς αυτό που κάνεις πολύ;
Είναι η ζωή μου όλη μπορώ να σου πώ. Από το 99 ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι. Μπορώ να πω λοιπόν πως είναι η ζωή μου.

Πως ξεκίνησε όλο αυτό για σένα; Είχες δυσκολίες.
Παντα το αγαπούσα και το ξεκίνησα ε’ιχα πάρα πολλές δυσκολίες αλλά τις έχω ξεχάσει δενθέλω να τιι θυμάμαι. Δεν είχα τρικλοποδιές και τέτοια πράγματα αλλά δυσκολίες πολλές. Θυμάμαι μόνο τα καλά πράγματα και πάω παρακάτω τα υπόλοιπα τα διαγράφω.

Άφησες ποτέ τον εαυτό σου ελεύθερο να πεις θα κάνω ότι γουστάρω;
Τον αφήνω πολλές φορές. Αλλά θέλω να σου πω ότι ξέρω και να τον μαζεύω. Απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνουν. Μόνο έτσι μπορώ να ελέγξω κάποια πράγματα.

Θέλω να μάθω για τα παιδικά σου χρόνια Πως ήσουν σαν παιδί;
Θα έλεγα ένα παιδί ήσυχο. Δεν ταλαιπώρησα τους γονείς σου. (γέλια πολλά) Ήμουν πολύ ώριμος από μικρός ήμουν έξω από όλα τα κακά πράγματα, τις ουσίες και όλα τα υπόλοιπα. Ένα ατύχημα που είχα στα 18 μου με μηχανή πολύ σοβαρό ήταν και αυτό που με άλλαξε σε πολλά πράγματα.

Γιατί ΣΕ άλλαξε; Φοβήθηκες;
Με άλλαξε πολύ γιατί έμεινα 6 μήνες στο κρεβάτι. Και μετά ένα χρόνο στην αποκατάσταση. Όπως καταλαβαίνεις ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Φοβήθηκα μήπως μείνω ανάπηρος. Φοβάμαι την αναπηρία. Μου έχει αφήσει μικρά κουσούρια αλλά όχι κατι σημαντικό. Αλλάζεις σαν άνθρωπος όταν το βιώσεις όλο αυτό γιατί καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, κι όλα αλλάζουν σε λίγα δευτερόλεπτα. Σκεφτόμουν πως δεν θα μπορούσα να δουλέψω. Αυτό το φοβόμουν. Μέχρι τότε δούλευα οικοδομή να φανταστείς, για να έχω κάποιο εισόδημα.

Τι σε άλλαξε και μπήκες στην Ζαχαροπλαστική;
Με άλλαξε το γεγονός ότι δεν ήθελα να είμαι για πάντα στην οικοδομή. Ήθελα να κάνω κάτι. Έτσι πήγα Διαιτολογία να φανταστείς. Ένα κομμάτι που μου άρεσε. Ξεκίνησα τότε παράλληλα με την σχολή να δουλέψω σε ένα ζαχαροπλαστείο για 15 ημέρες και έμεινα για 20 χρόνια (γέλια πολλά) Έτσι ξεκίνησε για μένα όλο αυτό με την ζαχαροπλαστική.

Σου αρέσει να δουλεύεις πολύ;
Δουλεύω πολύ ναι. Μου αρέσει να δουλεύω γενικά πολύ να προσφέρω και να μαθαίνω. Έχω μια καταπληκτική ομάδα από νέα παιδιά μαζί μου και είμαστε πολύ καλά. Δουλεύουμε όλοι μαζί για το καλύτερο. Δεν την έχουμε ψωνίσει.

Την δημοσιότητα πως την διαχειρίστηκες;
Δεν είναι δύσκολο αρκεί να μπορείς να το ελέγξεις. Δεν είναι και κάτι φοβερό απλά σε ξέρουν κάποιοι άνθρωποι παραπάνω.

Προτάσεις είχες πολλές. Γιατί δεν έκανες και κάτι ακόμα;

Προτάσεις είχα και μπορώ να σου πω αρκετές. Για παιχνίδια και τέτοια. Αλλά δεν μπορώ να παρατήσω την δουλειά μου για να τρέχω, τόσους μήνες κάπου. Όπως καταλαβαίνεις για μένα στόχος είναι να έχω δουλειά και να φτάσω ψηλά με την δουλειά μου όχι με την δημοσιότητα.
Σαν καθηγητής πως είσαι;
Μου αρέσει να μεταφέρω στα νέα παιδιά αυτή την τέχνη. Προσπαθώ να μεταδώσω όσο καλύτερα μπορώ τις γνώσεις μου, στα παιδιά.

Πιστεύεις στα νέα παιδιά; Υπάρχουν παιδιά που ενδιαφέρονται αληθινά για όλο αυτό.
Πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά. Υπάρχουν πολύ καλά παιδιά στο χώρο με καλές αρχές για να πετύχουν.

Τα βοηθάς; Εσένα σε βοήθησαν στο ξεκίνημα σου;
Με βοήθησαν και μένα και δεν το ξεχνώ. Φυσικά και βοηθώ νέα παιδιά και στην ομάδα μου έχω νέα παιδιά και θα είμαι δίπλα τους γενικά σε αυτά τα παιδιά που έχουν αγάπη για αυτό και το κάνουν με σεβασμό.
Είσαι ο Ζαχαροπλάστης με τα τατουάζ; Σου αρέσει αυτό;
Το πρώτο μου τατουάζ το έκανα για μια κοπέλα. Μετά ήρθαν κι όλα τα άλλα. Είναι ιδέα και τα αγαπώ. Έχω πάνω μου και αυτό που πιστεύω πολύ. Στην ζωή σου να είσαι σοβαρός και σε όλα τα άλλα τρελός.

Έχεις άλλα όνειρα;
Ζω το σήμερα και ετοιμάζομαι για το αύριο. Όταν κάνεις σχέδια ο θεός γελάει. Οπότε ας ζούμε το σήμερα. Το όνειρο μου το έκανα με αυτό το μαγαζί και είμαι έτοιμος να το απολαύσω.

Οικογένεια γάμος; Παιδιά; Θα ήθελες κάποια στιγμή;
Όχι ακόμα. Δεν είμαι έτοιμος. Θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμος για ένα παιδί. Να έχω όλα τα εφόδια για να το μεγαλώσει και όχι να μεγαλώνει με την γιαγιά.

Είσαι τόσο γλυκός και καλός. Γιατί σε έχουν βγάλει σκληρό και κακό;
Εδώ γελάμε. Γιατί μέσα από τα σόσιαλ μπορούν να σε βγάλουν όπως θέλουν, αν έχεις άποψη και την λες δημόσια φυσικά σε κρίνουν. Για να μην σου πω ότι το κάτι που θα πεις θα γίνει τεράστιο.. έτσι με έχουν βγάλει το κακό παιδί. Θα ‘έχω άποψη όμως και θα την λέω. Εμένα με βοήθησαν πολύ τα σόσιαλ ακόμα και στην δουλειά μου. Με έμαθε ο κόσμος μου ζητάνε τα νέα παιδια συμβουλές.

Για το θέμα του Μποτρίνι είχες γράψει την άποψη σου και πολύς κόσμο είχε την ίδια.
Ο Μποτρίνι είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, τον ξέρω και το λέω αυτό. Σε μια κουζίνα και θα κοπείς και θα καείς και θα πάθεις διάφορα . Μπέρδεψαν τον ρόλο που είχε σε μια εκπομπή με τον αληθινό Μποτρίνι. Αυτά δεν είναι πράγματα να τα κάνουμε για να μιλάνε για αυτό. Έγινε ένα θέμα τόσο μεγάλο με σκοπό να βλάψει τον ίδιο. Θα πρέπει να είμαστε γενικά πολύ προσεκτικοί με όλο αυτό.

Σέξι και όποιος αντέξει; Για πες;
(γέλια πολλά) Καλό είναι που μου αρέσουν οι γυναίκες. Τώρα αν με λένε σέξι μου αρέσει φυσικά. Δέχομαι σχόλια πολλά για την εμφάνιση μου και αυτό όταν γίνετε καλό πρόαιρετα είναι όμορφο. Ωραίο είναι να αρέσουμε στο γυναικείο φύλλο !
Γλυκό χωρίς ζάχαρη;
Δεν υπάρχουν γλυκά χωρίς ζάχαρη. Αυτά είναι για να πουλάμε. Φροντίζουμε τις ομάδες που έχουν θέματα με ζάχαρη αλλά να έχουμε μέτρο. Πάντα να υπάρχει ένα μέτρο στο κομμάτι που λέγεται γλυκό. Αυτό θα έλεγα εγώ.
Τι θα ευχηθείς για να κλείσουμε;
Να έχουμε υγεία και δουλειά. Αλληλένδετα αυτά τα δύο.


Με την δημοσιογράφο της ΜΠΑΜ στο μαγαζί του όπου μας φιλοξένησε UMAMI ΣΤΗΝ Νέα Ερυθραία

Σχόλια