5:21 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

ΔΟΕ: Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν ακόμη κι αν το Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΔΟΕ: Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν ακόμη κι αν το Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι Ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν, ακόμη κι αν το Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόατς.

«Έχουμε δει πέντε αθλήματα να διεξάγουν τα test events τους με επιτυχία κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», επεσήμανε ο Κόατς.

«Όλα πλάνα που έχουμε καταρτίσει για την προστασία της ασφάλειας των αθλητών και των πολιτών της Ιαπωνίας βασίζονται στις χειρότερες πιθανές συνθήκες», συμπλήρωσε. Οπότε, συνέχισε, η απάντηση για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι «απολύτως ναι».

«Όλες οι οδηγίες που έχουμε λάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες οι επιστημονικές συμβουλές αναφέρουν πως τα μέτρα που έχουμε περιγράψει είναι ικανοποιητικά για τη διασφάλιση των Αγώνων σε ό,τι αφορά στην Υγεία. Και αυτό ισχύει είτε υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε όχι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Ιαπωνία δείχνουν ότι ακόμη και το 80% των ερωτηθέντων δεν θέλουν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες, που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου. Όταν ρωτήθηκε για αυτά τα ποσοστά, ο Κόατς απάντησε ότι μπορεί να σχετίζονται με το χαμηλό ποσοστό των πολιτών της Ιαπωνίας που έχουν κάνει έως τώρα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Αναμένω ότι καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμός, θα βελτιωθεί η άποψη των πολιτών. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει απλά να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Και η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι Αγώνες θα είναι ασφαλείς για όλους τους μετέχοντες και όλους τους πολίτες της Ιαπωνίας», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι μία από τις εννέα περιφέρειες της χώρας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτι που θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 31 Μαΐου, λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Γιατροί του Τόκιο κάνουν έκκληση για τη ματαίωσή τους λόγω της πανδημίας

8 στους 10 Ιάπωνες λένε όχι στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας