20:11 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ε.Ε: "Οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες οφείλουν να συνταχθούν με τις Βρυξέλλες στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας". Tί θα κάνει η Σερβία;

Ε.Ε: "Οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες οφείλουν να συνταχθούν με τις Βρυξέλλες στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας". Tί θα κάνει η Σερβία;

Η Σερβία σε 48 ώρες θα ανακοινώσει την στάση της απέναντι στις κυρώσεις που επεβλήθησαν από την ΕΕ και τις ΗΠΑ στην Ρωσία καθώς, όπως ανήγγειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούστις, μετά από διαβουλεύσεις που θα έχει σήμερα ο ίδιος με ξένους αξιωματούχους θα καθοριστεί η στάση της Σερβίας.

“Θα έχω συνάντηση με τους απεσταλμένους των πέντε πιο ανεπτυγμένων χωρών, τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία και την ΕΕ, και το αργότερο 24 ώρες μετά θα ανακοινώσω με σαφήνεια την θέση μας”, δήλωσε ο Βούτσιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. Σημειώνεται ότι η Σερβία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία ενώ η σερβική πολιτική ηγεσία απέφυγε να καταδικάσει την απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία των δύο “Δημοκρατιών” στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Βούτσιτς στην δήλωση του ανέφερε ότι “η θέση της Σερβίας θα είναι στάση αρχής και θα βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου”. Συμπλήρωσε ότι “η Σερβία επιδιώκει την διασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων, την διατήρηση της ειρήνης και της οικονομικής σταθερότητας και δεν έχει καμία πρόθεση να αποτελέσει μέρος κάποιων γενικευμένων πολεμικών συρράξεων”.

Η δήλωση αυτή του προέδρου της Σερβίας έγινε αμέσως μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΕ Πίτερ Στάνο, ο οποίος επισήμανε ότι οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες οφείλουν να συνταχθούν με τις Βρυξέλλες στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση του ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μολδαβία και Λιθουανία – Ουκρανοί συρρέουν στα σύνορα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας