10:07 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εγκωμιαστικά σχόλια Χαμενεΐ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: «Η Τεχεράνη κατέδειξε την ισχύ της»

Εγκωμιαστικά σχόλια Χαμενεΐ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: «Η Τεχεράνη κατέδειξε την ισχύ της»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις για την επιχείρησή τους εναντίον του Ισραήλ, καλώντας τις να «επιδιώκουν αδιάκοπα τη στρατιωτική καινοτομία και να μαθαίνουν τις τακτικές του εχθρού», ενόσω η διεθνής κοινότητας διερωτάται το πόσο θα κρατήσει η μερική «αυτοσυγκράτηση» από πλευράς Τεχεράνης και Τελ Αβίβ προκειμένου να αποφευχθεί η ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Της διαφαινόμενης αποκλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ακολούθησε η έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ του πρώτου νομοσχεδίου για βοήθεια ύψους 95 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

«Το πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και το πόσοι από αυτούς έπληξαν τον στόχο τους δεν είναι το πρωταρχικό ερώτημα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως το Ιράν κατέδειξε την ισχύ του κατά την επιχείρηση», δήλωσε σήμερα ο Χαμενεΐ.

Νωρίς προχθές, Παρασκευή (19/4), εκρήξεις ακούστηκαν στην ιρανική πόλη Ισφαχάν σε αυτό που πηγές είπαν πως ήταν μια ισραηλινή επίθεση, όμως η Τεχεράνη υποβάθμισε το συμβάν και είπε πως δεν έχει σχέδια για αντίποινα – μια απάντηση που φάνηκε μετρημένη προκειμένου να αποφευχθεί ένας ευρύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

«Στην πρόσφατη επιχείρηση, οι ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ, καλώντας τους στρατιωτικούς αξιωματούχους να «αναζητούν αδιάκοπα τη στρατιωτική καινοτομία και να μαθαίνουν τις τακτικές του εχθρού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλί Χαμενεΐ: Το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί

Instagram και Facebook διαγράφουν τα προφίλ του Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας