8:46 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μιλάνο: Απαγορεύεται το παγωτό μετά τα μεσάνυχτα!

Μιλάνο: Απαγορεύεται το παγωτό μετά τα μεσάνυχτα!

Ο Μάρκο Γκρανέλι, αντιδήμαρχος δημόσιας ασφάλειας,  της πόλης του Μιλάνου ανακοίνωσε πρόσφατα μια πρόταση για την απαγόρευση της πώλησης φαγητών-γλυκών-σνακ μετά τα μεσάνυχτα στις δημοφιλείς συνοικίες νυχτερινής διασκέδασης της πόλης.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει επίσης να κλείνουν τους εξωτερικούς χώρους από τις 12.30 π.μ. τις καθημερινές και από τη 1.30 π.μ. τα Σαββατοκύριακα, με την ελπίδα ότι οι δρόμοι θα αδειάσουν από κόσμο, φέρνοντας έτσι ηρεμία και γαλήνη στους κατοίκους. Η καταστολή, εφόσον εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι αν και η πίτσα συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ της μεγάλης γκάμας φαγητών προς πώληση που αποτελούν στόχο της απαγόρευσης, η συγκέντρωση για ένα παγωτό αργά το βράδυ είναι τόσο αναπόσπαστο μέρος της ιταλικής κουλτούρας που αν διακοπεί, θα υπάρξουν αντιδράσεις.

«Τι κάνει η μέση ιταλική οικογένεια το καλοκαίρι; Πηγαίνει μια βόλτα μετά το δείπνο και παίρνει ένα παγωτό», δήλωσε στον Observer ο Marco Barbieri, γενικός γραμματέας της μονάδας του Μιλάνου της Confcommercio, της ιταλικής ένωσης λιανοπωλητών. «Πρόκειται για μια κλασική παράδοση και έτσι είναι σαφές ότι αν παρέμβεις σε αυτού του είδους τις πολιτιστικές συνήθειες, οι άνθρωποι δεν θα είναι ευχαριστημένοι».

Η απάντηση του δημάρχου της πόλης, Τζουζέπε Σάλα, ήταν η εξής: «Θα ζητούσα από τον Barbieri να έρθει στο γραφείο μου για λίγες ώρες, διότι έχω εκατοντάδες αναφορές από κατοίκους που ζητούν να μπορούν να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα. Δεν μπορώ να αποφύγω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, δεν είναι μια ιδιοτροπία αλλά μια ανάγκη πολλών. Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του σύμπαντος αλλά επιβάλλουμε πολύ μικρά όρια».

Η απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει σε 12 περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών συνοικιών Brera και Ticinese, καθώς και των περιοχών Darsena, Arco della Pace και Lazzaretto, μαζί με τις πολυσύχναστες λεωφόρους Corso Como και Corso Garibaldi.

Πάντως, ένα παρόμοιο κύμα δυσαρέσκειας προκλήθηκε ξανά όταν οι αξιωματούχοι του Μιλάνου προσπάθησαν να απαγορεύσουν τα παγωτά μετά τα μεσάνυχτα το 2013. Μετά από εβδομάδες έντονης συζήτησης και διαμαρτυριών που οργανώθηκαν από το κίνημα Occupy Gelato, ο τότε δήμαρχος, Giuliano Pisapia, αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να παραδεχτεί ότι το συμβούλιο είχε κάνει λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Μεγάλη νεροποντή στο Μιλάνο – Έπεσαν δέντρα και υπέστησαν ζημιές στέγες σπιτιών

Συναγερμός στο Μιλάνο μετά από έκρηξη στο κέντρο – Πληροφορίες για αρκετά οχήματα τυλιγμένα στις φλόγες

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας