21:59 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έκθεση φωτογραφίας στο Λονδίνο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Έκθεση φωτογραφίας στο Λονδίνο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Μια έκθεση προς τιμήν της πριγκίπισσας Νταϊάνα της Ουαλίας, θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Μάϊο.

Οι παγκοσμίου φήμης φωτογράφοι Ανουάρ Χουσεΐν και οι δύο γιοι του Σαμίρ και Ζακ – η μακροβιότερη οικογένεια επίσημων βασιλικών φωτογράφων- πέρασαν πάνω από 40 χρόνια απαθανατίζοντας την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τις μεγαλύτερες στιγμές της οικογένειάς της.

Φέτος τον Μάϊο, οι τρεις βασιλικοί φωτογράφοι δίνουν τις εικόνες που τράβηξαν μέσα στα χρόνια για πρώτη φορά, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Princess Diana: Accredited Access Exhibition» .

«Είχαν ειδική πρόσβαση για να καταγράψουν τη ζωή της βασιλικής οικογένειας στην δημόσια σφαίρα, καθώς και για να απαθανατίσουν πιο οικείες, ιδιωτικές στιγμές», γράφει το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε για την έκθεση.

«Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται ορισμένες από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες όπως αυτή που η πριγκίπισσα Νταϊάνα κάθεται μόνη έξω από το Ταζ Μαχάλ, ή όταν περπατάει σε ένα ναρκοπέδιο στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Αγκόλα το 1997, ή η χειραψία της πριγκίπισσας με έναν ασθενή με AIDS, που έδειξε στον κόσμο πώς να είναι άνθρωπος».

«Κάθε φωτογραφία έχει μια ιστορία από πίσω της που δεν έχει ακουστεί προηγουμένως και γνωστοποιείται στο κοινό από τον αναλυτικό ηχητικό οδηγό της έκθεσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι λάτρεις της μόδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της Νταϊάνα και έναν απολογισμό από πρώτο χέρι των στιγμών που τα φόρεσε, όπως είπαν οι τρεις βασιλικοί φωτογράφοι.

«Είναι τιμή για εμένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να φωτογραφίσω την πριγκίπισσα Νταϊάνα τόσο εκτενώς και που είχα τη χαρά να έχω πολλές φιλικές και οξυδερκείς συζητήσεις μαζί της», είπε ο Ανουάρ Χουσεϊν.

«Είμαι χαρούμενος που οι εικόνες που καταγράφηκαν, καθώς και αυτές των γιων μου, επιστρέφουν στο Λονδίνο για να μνημονεύσουν μια τόσο αξιόλογη γυναίκα και τους γιους της. Υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις από τις δύο οικογένειές μας που μας συνδέουν και δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση την οποία χαίρομαι που μπορώ να δείξω με τόσο μοναδικό τρόπο», συμπλήρωσε ο φωτογράφος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Dockside Vaults στο Ανατολικό Λονδίνο από τις 25 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν πρόσβαση στον ηχητικό οδηγό και είναι διαθέσιμα για προπώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «πονηρές» κάρτες που είχε στείλει η πριγκίπισσα Νταϊάνα στον τ. βασιλιά Κωνσταντίνο

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σπάνια φωτογραφία συγκινεί τους θαυμαστές της

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας