17:33 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

ΕΟΦ: Προσοχή - Ανακαλεί παρτίδα πολύ γνωστού αναλγητικού φαρμάκου

ΕΟΦ: Προσοχή - Ανακαλεί παρτίδα πολύ γνωστού αναλγητικού φαρμάκου

Την ανάκληση παρτίδας πολύ γνωστού αναλγητικού φαρμάκου, μετά από ενημέρωση που είχε από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΦ, πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB. Η παρτίδα που ανακαλείται έχει τον κωδικό αριθμό F27279 και το συγκεκριμένο προϊόν έχει ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2028.

Αποφασίστηκε η ανάκληση της παραπάνω παρτίδας του φαρμακευτικού σκευάσματος LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB μετά από ενημέρωση από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις.

Η εταιρεία BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε, ως Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν, καταλήγει το έγγραφο του ΕΟΦ, και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίκαλα: Μαθήτριες βρήκαν πορτοφόλι με 400€ και το παρέδωσαν στην αστυνομία – Η ευχαριστία επιστολή της ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός στο κέντρο: Κλειστή η Μητροπόλεως – Έλεγχος σε ύποπτο αντικείμενο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας